Çocuklarla dağa çakıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarla dağa çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 01:23

Cezayir’de asker yakınlarını taşıyan Hercules C130 tipi bir askeri uçak kar fırtınasında düştü. Uçakta yaşamını kaybeden 77 kişi arasında çok sayıda çocuk olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

CEZAYİR, yakın tarihinin en büyük hava facialarından biriyle sarsıldı. Asker ailelerini taşıyan Hercules C130-30 tipi bir yolcu uçağı dün öğle saatlerinde düştü. Cezayir Savunma Bakanlığı uçakta 74 yolcu ve 4 mürettebatın olduğunu, 77 kişinin hayatını kaybettiğini 1 kişinin ise yaralı olarak kurtulduğunu duyurdu. Cezayir medyası ise uçakta toplam 128 kişi olduğunu yazmıştı.

Çocuklarla dağa çakıldı


Yerel kaynaklar ülkenin güneyindeki Tamanrasset kentinden kuzeybatıdaki Konstantin kentinde giden uçağın iniş için alçalmaya başladığı sırada kule ile bağlantısını koptuğunu ve havaalanına 50 kilometre kala kaybolduğunu duyurdu. Uçağın bu sırada kuzeydeki dağlık Om el Buvaki kenti yakınlarında olduğu, kar fırtınasına yakalanıp düşmüş olabileceği belirtiliyor. Uçaktaki asker ve asker yakınları arasında çok sayıda çocuğun bulunduğu da gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

Beşinci C 130 kazası

Çocuklarla dağa çakıldı

Kazanın nedeni hakkında farklı iddialar ortaya atılıyor. ilk iddia C-130 nakliye uçaklarının teknik proplemler taşıdığı üzeine. Cezayir hava kuvvetleri son birkaç yılda üçüncü C-130 uçağını yitirmiş oldu. Cezayir Havayolları da 2 adet C-130 uçağının düşmesi üzerine soruşturama açmıştı. İkinci olarak Konstantin Havaalanı’nın yerleşiminde kusur olduğu kaydediliyor.

Çocuklarla dağa çakıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!