CNN muhabirine Beyaz Saray yasağı

Güncelleme Tarihi:

CNN muhabirine Beyaz Saray yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 01:49

BEYAZ Saray, basın toplantılarında ABD Başkanı Donald Trump yönetimine karşı yönelttiği sert sorularla tanınan CNN televizyonu muhabiri Jim Acosta’nın (47) basın kartını askıya aldı.

Haberin Devamı

Jim Acosta, sosyal medyada kendisine ait Twitter hesabından açıklama yaparak, Beyaz Saray’a alınmadığını duyurdu. Acosta, “Az önce Beyaz Saray’a girişime izin verilmedi. Gizli Servis, saat 20.00’de gerçekleşen televizyon programım için Beyaz Saray’a giremeyeceğim konusunda beni bilgilendirdi” ifadelerine yer verdi.

‘STAJYERE DOKUNDU’ İDDİASI

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, basın toplantısı sırasında Trump’la sözlü atışma yaşayan Acosta’nın, kendisinden mikrofonu almaya çalışan Beyaz Saray çalışanına dokunduğunu belirterek “Başkan Trump kendisine yöneltilen sert soruları memnuniyetle karşılar fakat biz sadece işini yapmaya çalışan ve Beyaz Saray’da staj yapan genç bir kadına dokunulmasına müsaade etmeyiz” dedi. Basın toplantısında Trump’ın talimatı üzerine mikrofonu almaya çalışan Beyaz Saray stajyeri kadına karşı çıkan Acoste ise ona dokunduğu iddiasının ‘yalan olduğunu’ söyledi. CNN de yaptığı açıklamada Sanders’ın suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bu emsali görülmemiş karar, demokrasimiz için bir tehdittir, ülkemiz daha iyisini hak ediyor” dedi.
Trump, Rusya soruşturmasıyla ilgili soru yöneltmek isteyen Acosta’ya “CNN, onlar için çalıştığınız için utanç duymalı. Kaba, korkunç bir insansınız” demişti. Acosta’yı savunmak isteyen başka bir muhabiri de “Senin de hayranın değilim, otur yerine” diye haşlamıştı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!