Clintonlar'ın kirli dosyaları

Güncelleme Tarihi:

Clintonların kirli dosyaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son günlerde arka arkaya yediği ‘seks skandalı darbeleri’ yüzünden başı dertte olan Bill Clinton'un başkanlık günleri yalnız seks skandallarıyla ‘süslü’ değil. Seks skandalları yüzünden ABD tarihinde altı saat süreyle sorgulanan ilk başkan olan Clinton ile eşinin işte ‘seks harici’ skandalları:

Whitewater skandalı

Clintonlar ile ortaklarının, Whitewater arazisiyle ilgili olarak haksız kazanç sağladıkları ve yaklaşık 3 milyon dolar (yaklaşık 648 milyar lira) vergi kaçırdıkları iddiasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Seyahat bürosu skandalı

Beyaz Saray Seyahat Bürosu'nda görevli memurların, First Lady Hillary Clinton'ın talimatıyla görevden uzaklaştırılarak, yerlerine Clintonlar'a yakınlığıyla tanınan kişilerin getirildiği öne sürüldü. .

Örtbas etme skandalı

Beyaz Saray danışmanlarından Vincent Foster'in intihar etmesinden sonra, ofisinde bulunan dokümanların, Whitewater'ı örtbas etmek amacıyla Hillary Clinton'un emriyle kaçırıldığı öne sürüldü. Basın, Bayan Clinton'ın bu konuda kamuoyuna yalan söylediğini savunuyor.

FBI dosyaları skandalı

Bill Clinton'ın, kendisine muhalif kişilerin FBI dosyalarını Beyaz Saray'a aldırttığı söyleniyor. Beyaz Saray ise, dosyaların yanlışlıkla getirtildiğini savunuyor. Dosyalarda yer alan bazı sansasyonel bilgilerin basına sızdırılarak, söz konusu kişilerin yıpratılmasına çalışıldığı, ortaya atılan iddialar arasında.

Golf skandalı

Bill Clinton'ın yakın arkadaşlarından ve Beyaz Saray görevlilerinden David Watkins'in golf oynamaya gitmek için başkanın resmi helikopterini kullanması ve Clintonlar'ın buna göz yummaları...Adı seks skandalına da karışan Watkins, olaylardan sonra istifa etmişti.

İnek skandalı

Hillary Clinton'ın, 1000 dolarlık (yaklaşık 216 milyon lira) yatırımla satın aldığı ineklerin değerinin, kısa sürede 100 bin dolara (yaklaşık 21.6 milyar lira) yükselmesi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!