Clinton'lar boşanma sözleşmesi imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Clintonlar boşanma sözleşmesi imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yatak odalarını ayırdıkları çoktandır konuşulan ABD Başkanı Bill Clinton ile eşi Hillary Clinton'ın 23 yıllık evliliği, Amerikan Globe dergisinin iddiasına göre, fiilen bitti. Ünlü bir avukat olan Hillary Clinton elleriyle hazırladığı ‘boşanma sözleşmesi’ni kocasına zorla imzalattı. Çift, başkanın görev süresi dolunca boşanacak.

Haberde, akrep burcundan olan ve ‘Hayat bir genel prova değildir. Kimseye ikinci bir şans verilmez’ felsefesini benimseyen Hillary'nin aylardır süren aşağılamalara artık daha fazla dayanamadığı ifade edildi.

Amerikan medyası, son haftalarda Clinton çiftinin Beyaz Saray'ın ayrı bölümlerinde yaşadığını belirtiyor. Hillary ayrıca Başkan'la yapacağı Latin Amerika gezisine de sırt ağrılarını bahane ederek katılmadı.

Ayrılığa ilişkin bazı sinyaller Bill Clinton'dan da geldi. 11 ay sonra yaptığı ilk basın konferansında Clinton, karısının kendisinden ayrı yaşamak istediğine işaret etti ve ‘Kendimi Arkansas’taki kütüphaneme vereceğim. Hillary de New York'ta ikinci bir ev açacak' dedi.

AVUKAT HİLLARY HAZIRLADI

ABD'nin en iyi 100 avukatı arasında gösterilen Hillary'nin hazırlayıp kocasına zorla onaylattığı söylenen boşanma sözleşmesinin maddeleri ise şöyle:

1. GENEL ŞART - ABD Başkanı aşağıdaki diğer şartlardan birine aykırı davranacak olursa, boşanma hemen gerçekleştirilecek.

2. SEKS YAPMAYACAKLAR - Evlilik şartları artık yerine getirilmeyecek. Ayrı odalarda yatacak olan Clinton çifti arasında artık hiçbir şekilde seks olmayacak.

3. BAŞKASIYLA DA YASAK - Önümüzdeki 22 ay içinde Başkan hiçbir ilişkiye girmeyecek. Yani görev süresinin bitimine kadar Clinton seks yapamayacak.

4. MASRAFLAR BİLL'E - Monica Lewinsky skandalıyla ilgili her tür avukatlık masraflarını Clinton tek başına üstlenecek (yaklaşık 2.5 trilyon lira)

5. MAL PAYLAŞIMI - California'daki emeklilik günleri için olan mülk (yaklaşık 714 milyar lira) satılacak, para eşit bölüştürülecek.

6. CHELSEA ANNESİYLE - Hillary 18 yaşındaki kızları Chelsea'nın geleceği ve ruhsal durumuyla tek başına ilgilenecek.

Hillary, Bill'i değil koltuğunu seviyormuş

‘First Lady’ Hillary Clinton'ın ABD Başkanı Bill Clinton ile beraberliğini onu çok sevdiği için değil, kendine bir gelecek hazırlama uğruna sürdürdüğü belirtildi. Hillary Clinton'ın 2000'de New York'tan senatör adayı olacağı ısrarla tekrarlanırken, New York Post gazetesinin yaptığı bir kamuoyu yoklamasında, Amerikalıların önemli bir kısmı Hillary'nin Clinton'dan hala ayrılmamasını, ‘kendi geleceğini teminat altına alma’ ya da ‘başkanlık nimetlerinden vazgeçememe’ gerekçesine dayandırdı.

Nabız yoklamasına katılanların % 31.2'si Hillary kendine gelecek hazırlıyor’ derken, % 21.6'sı ‘başkanlık avantajlarından vazgeçemediği için evliliğini sürdürüyor’ görüşünü savundu. Hillary'nin Clinton'ı çok sevdiği için evliliğini sürdürdüğüne inananların oranı sadece % 16.2, kızları Chelsea'yi üzmemek için boşanmadığını düşünenlerin oranı ise % 13.2 oldu. Hillary’nin yerinde olsaydınız kocanızı terkeder miydiniz?' sorusuna Amerikalıların % 53.5'ü ‘evet’, % 26.6'sı ‘hayır’ cevabını verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!