Clinton'dan sonra Bush Jr.

Güncelleme Tarihi:

Clintondan sonra Bush Jr.
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin en ünlü siyasi anket uzmanı John Zogby, 2000 yılında ülkenin 43'ncü başkanının şimdiki Teksas Valisi George W.Busn Jr olacağını iddia ediyor. Zogby, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ‘Teksas Valisi George Bush Jr., babası Başkan Bush’un demokrat aday Clinton'a yenilgisinin intikamını alacak' dedi. Zogby'e göre, George Bush Jr. tüm anketlerde tüm başkan adaylarından açık farkla önde gidiyor ve iş dünyası, kadınlar, İspanyol kökenliler genç valiyi destekliyor.

Zogby, Bob Dole’un eşi Elizabeth Dole ve milyarder Steve Forbes'in Cumhuriyetçi Parti adaylığı için George Bush Jr.ile yarışacaklarını ifade ettikten sonra ‘Forbes bir milyar dolar harcamaya kalkarsa adaylık yarışı ilginç geçer. Ama ne onun, ne kadın oylarını çekeceğini sanan Senatör Dole’un eşi Elizabeth'in fazla şansı yok. Demokratlarda ise Başkan Yardımcısı Al Gore ve basketbol yıldızı Bill Bradley çok sıkıcı oldukları için Bush Jr.'ın yanında sönük kalacaklar' dedi.

Zogby, Hillary Clinton'ın New York’tan senatoya adaylığı konusunda ise ise ‘Hillary Demokrat adaylar arasında ön seçimi kazanır. Ama Cumhuriyetçi Parti'den New York Belediye Başkanı Rudy Guiliani karşısına çıkarsa işi zor. Rudy, Hillary'yi ezer, geçer' diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!