Clinton'a, 'savunan adam' imajı

Güncelleme Tarihi:

Clintona, savunan adam imajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, TV'lerden halka hitaben yaptığı ‘O kadınla (Monica Lewinsky) seks yapmadım’ şeklindeki açıklamasıyla olayı bir kez daha yalanlaması, ülkedeki tartışmaları azaltmaya yetmedi. Bu açıklamasıyla Clinton, ‘Savunan adam’ konumuna düştü.. ABD'de Clinton'un bulaştığı seks skandalı gündemin ilk sırasını işgal etmeye devam ediyor. Skandalla ilgili adli prosedür de hızla ilerlerken, skandalın kilit ismi Monica Lewinsky'nin büyük jüri önünde ifade vereceği oturum ertelendi.

Lewinsky'nin avukatı William Ginsburg ile seks skandalını soruşturan Savcı Kenneth Starr'ın, Lewinsky'ye işbirliğine karşılık ‘cezai muafiyet’ verilmesi konusunda anlaşmak üzere olmaları nedeniyle dünkü oturum ertelendi. Büyük jüri ile yapılması planlanan oturumu ertelemek için çok çaba sarfettiği ifade edilen Avukat Ginsburg yaptığı açıklamada, ‘Bütün hikayeyi anlatmaya can atıyoruz, ama bunu yapamıyoruz’ diye konuştu. CNN TV'sine göre, Ginsburg, müvekkilinin, cezai muafiyet tanınması halinde, Başkan Clinton ile cinsel ilişkisi konusunda vereceği ifadenin detaylı bir özetini şimdiden Savcı Starr'a iletti. Bazı çevreler, Savcı Starr'ın Lewinsky'ye sadece kısmi muafiyet verilmesine yanaştığını belirtiyorlar.

Bu arada, Lewinsky, Clinton'un başkanlıktan ayrılmasını istemediğini söyledi. Lewinsky'nin avukatı Ginsburg, İsrail gazetesi Yediot Aharonot'a verdiği demecinde, Yahudi asıllı olan müvekkilinin İsrail'e karşı izlediği siyaset nedeniyle Clinton'ı çok takdir ettiğini ve başkanın sempatizanı olduğunu vurguladı. Ginsburg, ‘Monica da, ben de Yahudi’yiz ve Clinton'un İsrail'e karşı tutumunu destekliyoruz. Her ikimiz de onun sempatizanlarıyız' diye konuştu.

Beyaz Saray, Clinton'u savunabilmek için harıl harıl stratejiler üretmeye çalışırken, Clinton'un eşi ‘First Lady’ Hillary Clinton da boş durmuyor. Dün, NBC TV'sinin ‘Today’ programına çıkarak, soruları yanıtladı. ABD'nin en iyi avukatları arasında gösterilen Bayan Clinton, soruları büyük soğukkanlılıkla karşıladı ve eşi Clinton'u başarıyla savundu.

Başkana analiz

Bütün Amerika, Bill Clinton'ın neden seks kaçamakları uğruna koltuğunu tehlikeye soktuğunun yanıtını arıyor. Kimsenin kesin yanıt veremediği bu konuyu psikiyatri ve psikoloji uzmanlarına danışan Newsweek Dergisi, bu görüşlere dayanarak Başkan'ın ruhsal analizini yayınladı.

Şişmanlığın eseri:

Clinton çocukluğunda tipik bir toramandı. Şişman olduğu için herkes onunla alay ediyordu. Uzun zaman kadınlardan ilgi göremedi. Çekici bir erkek haline geldikten sonra da sürekli olarak bu açığı kapatmak için çabaladı; kadın peşinden koştu.

Bütün aile bağımlı: Clinton'ın ailesindeki herkesin bir şekilde bağımlılığı var. Gangster ve kumarbazların cirit attığı Hot Springs'te büyüyen Clinton'ın annesi sıkı bir kumarbaz; Küçük Bill doğmadan ölen babası William Blythe ise hızlı bir zamparaydı. Hekimler seks bağımlılığının kalıtımsal olarak babadan oğula geçebileceğini söylüyor.

Başarı nevrozu:

Freudcu hekimlere göre Clinton, istediği herşeyi elde ettikten sonra bunları çok kolay harcayabilecek tiplerden. Freud ‘‘başarı nevrozu’’ olarak adlandırdığı bu vak'aya örnek olarak, arzuladığı şeyleri elde ettikten sonra bunları fırlatıp atan Kral Üçüncü Richard'ı gösteriyor. İktidar ve erkeklik gücü arasında çok yakın bir bağ var. İktidar gücüne kavuşan erkeklerin büyük çoğunluğu kadınlara yöneliyor. Eski Başkan John F.Kennedy'nin kadınlarla ilişkisi, Mao'nun bakirelere düşkünlüğü bu durumun en tipik örnekleri.

Monica evli erkeklere düşkünmüş

ABD Başkanı Bill Clinton ile cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen 24 yaşındaki Monica Lewinsky'nin daha kolej yıllarında kendisinden 8 yaş büyük ve evli bir kişiyle ilişkiye girdiği ortaya çıktı.

Lewinsky'nin okul arkadaşları, genç kızın evli erkeklerle birlikte olmaktan çekinmediğini ve üstelik ilişkisini, yeni tanıştığı insanlara bile rahatlıkla anlattığını dile getirdiler. Genç kızın arkadaşları bu ilişkinin 1993 ile 95 yılları arasında yaşandığına işaret ederek, Lewinsky'nin daha sonra Beyaz Saray'da stajyer olarak göreve başladığına dikkat çektiler.

Oregon'daki Lewis and Clark Kolleji'nin psikoloji bölümünden olgunluk sınavını vererek mezun olan Lewinsky'nin ayrıca evrak sahtekarlığı yaptığı da belirlendi.

Clinton fıkraları

Clinton İnternet'te pek çok sayfaya konu oldu.

İşte Internet'te en çok tercih edilen ‘‘www.bit-net.com’’ ve ‘‘www.spiritone.com’’ adreslerindeki fıkralardan örnekler:

Bill ve Hillary batan bir gemide duruyorlar. Kim kurtuluyor?

Cevap: Tüm ulus

Hillary ölür ve bilinmeyen bir sebeple cennete gider. Cebrail biraz beklemesini rica eder. Hillary, beklerken büyük ve sonsuz bir duvarın üstünde bir sürü saat görür. Cebrail gelince, bu saatlerin ne anlama geldiğini sorar. Cebrail, ‘‘Onlar evli erkeklerin saatleri. Ne zaman dünyada bir evli erkek eşini aldatırsa, bu saat 15 dakika ileri gider’’ der. Hillary, kocasının saatini görmek isteyince, Cebrail cevap verir:

‘‘Mümkün değil, Tanrı onu odasında fön makinesi olarak kullanıyor’’

Hillary ile Bill geziye çıkarlar. Bir benzincide durduklarında, Hillary benzinciye doğru koşar ve sarılır. İki eski dost uzun uzadıya konuştuktan sonra, Bill ‘‘Bu da kimdi’’ diye sorar. Hillary, onun eski sevgilisi olduğunu söyleyince, Bill, ‘‘Bak benimle evlenip ne iyi etmişsin. Yoksa Beyaz Saray'da değil, benzincide yaşayacaktın’’ deyince Hillary cevap verir:

‘‘Eğer onunla evlenseydim, sen Beyaz Saray'da yaşayamazdın, çünkü onu başkan yapardım.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!