Clinton'a mahkeme şoku

Güncelleme Tarihi:

Clintona mahkeme şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, gelecek yıl yargıç önüne çıkıyor.. Clinton'a karşı Paula Jones tarafından açılan cinsel taciz davasına 26 mayıs 1998'de başlanacak. Clinton, cinsel taciz suçlaması nedeniyle adalet önünde hesap verecek ilk ABD Başkanı.

Davanın başlama tarihine ilişkin karar, Clinton'un başkanlığa seçilmeden önceki yıllarda valiliğini Arkansas Eyaleti'ndeki Little Rock Federal Bölge Yargıcı Susan Webber tarafından alındı.

Yargıç Webber, Clinton'un, ‘‘Bayan Jones'u karaladığı'' ve ‘‘daha kötü bir işe alınmasına neden olduğu'' yolundaki iddiaların dikkate alınmayacağını açıkladı. Yargıcın bu kararı, Clinton'un avukatı Robert Bennet tarafından memnunlukla karşılandı. Avukat Bennet, ‘‘Biz, davanın ocak ayında başlamasını istiyorduk. Ancak mayıs ayı da bize uygun.. Bu davanın biran önce sonuçlanmasını bekliyoruz'' dedi. Bennet, olayın, ‘‘mahkeme dışında anlaşma yoluyla kapanıp kapanmayacağı'' yolundaki bir soruya yanıt vermekten kaçınırken, ‘‘Başkan, özür dilemeyecek, böyle bir olayın meydana geldiğini de kabul etmeyecek'' diye konuştu. Şu anda yaşamını California'da sürdüren Bayan Jones ise, davanın sürmesi yolunda alınan kararın, kendisini mutlu ettiğini açıkladı.

Paula Jones, 8 mayıs 1991 günü, dönemin Arkansas Valisi olan Clinton'un, kendisini Little Rock'taki Excelsior Oteli'ndeki odasına çağırdığını iddia ediyor. Jones'un iddialarına göre, Clinton, odada, Jones'un vücudunun çeşitli yerlerine dokundu ve daha sonra da pantolonunu indirerek oral seks talebinde bulundu. Bill Clinton'un önerisini reddettiğini belirten Jones, daha sonra çalışma yerinin değiştirildiğini ve ‘‘daha kötü bir işe kaydırıldığını'' ileri sürüyor. Bayan Jones, 700 bin dolar tazminatla birlikte adının temize çıkmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!