Clinton yattım diyecek

Güncelleme Tarihi:

Clinton yattım diyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beyaz Saray, Monica davasıyla ilgili yepyeni bir taktik uygulamaya hazırlanıyor. Başkan Bill Clinton'ın TV'den halka seslenerek, ‘‘Evet Monica'yla ilişkim oldu. Ancak pişmanım, hepinizden özür dilerim’’ demesi planlanıyor. Son anketlere göre halkın yüzde 70'i de, ‘‘İtiraf et, affedelim’’ diyor.

İngiliz Sunday Telegraph Gazetesi, ABD Başkanı Bill Clinton'ın önümüzdeki günlerde televizyonda çok dramatik bir konuşma yaparak, Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky'yle ilişkisini itiraf edip, Amerikan halkından özür dileyeceğini öne sürdü.

Beyaz Saray danışmanlarının harıl harıl bu yeni taktik üzerinde çalıştığını kaydeden gazete, ‘‘Yeni strateji çok riskli, ancak bir yıla yakın süredir Beyaz Saray'ı tutsak alan skandaldan kurtulmanın başka yolu olmadığı düşünülüyor’’ diye yazdı. Clinton savunma ekibinin böylelikle, Özel Savcı Kenneth Starr'ın yürüttüğü soruşturmanın daha tehlikeli boyutlara ulaşmasını engellemeyi amaçladığını belirten gazete, Beyaz Saray Genel Sekreteri Erskine Bowles'un, yeni taktikte ilgili olarak Kongre üyeleri nezdinde nabız yokladığını bildirdi.

Time-CNN'in yaptırdığı son kamuoyu yoklamasının da itiraf konusunda Beyaz Saray'ı cesaretlendirdiği belirtiliyor. Bu ankete göre Amerikan halkının yüzde 70'i, ‘‘Clinton, Monica'yla seks ilişkisini itiraf ettiği takdirde Özel Savcı dosyayı kapatmalıdır’’ şeklinde görüş belirtiyor.

Bu arada halkın üçte ikisi Clinton ile Monica arasında gerçekten bir ilişki bulunduğuna inanıyor. Skandalın patladığı ilk günlerde ise halkın büyük çoğunluğu ilişkinin bir komplo ürünü olduğunu düşünüyordu. Ancak Monica'nın Clinton'la ilişkisini itiraf etmesinden sonra durumun değiştiği görülüyor.

ZAMANI DARALIYOR

Bu arada Clinton'ın ilişkiyi itiraf etmesi için gereken süre giderek daralıyor. Monica'nın dokunulmazlık anlaşması karşılığında Özel Savcı Kenneth Starr'a teslim ettiği siyah kokteyl elbisesinin önümüzdeki günlerde FBI adli tıp uzmanları tarafından incelemeye alınması bekleniyor. Bilindiği gibi bu elbise üzerinde Clinton'a ait sperm örneklerinin bulunduğu iddia ediliyor. Yetkililer elbise kuru temizlemeye verilmiş dahi olsa bir toplu iğne başı büyüklüğündeki 50 ile 100 bin arası ‘spermatoza’ bulunacağını, DNA testi ile spermin kimden geldiğinin ortaya çıkacağını söylüyorlar. Spermin DNA'sı daha sonra Clinton'ın kan ve tükürüğünden alınan DNA ile karşılaştırılacak.

Ayrıca Clinton'ın soruşturma çerçevesinde ifade vereceği tarih de 17 Ağustos.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!