Clinton Paula'yı gölgeledi

Güncelleme Tarihi:

Clinton Paulayı gölgeledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton ile hakkında cinsel taciz davası açan Paula Jones Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin balosunda aynı çatı altında buluştu. Davetlilerin yuhaladığı Paula ile Clinton hiç karşılaşmadı. Esprili bir konuşma yapan Clinton, yemeğe katılan Hollywood'un en yakışıklı aktörlerinden Warren Beatty'den bile parlak görünüyordu.

ABD Başkanı Bill Clinton, Beyaz Saray Muhabirleri Balosu'nda kendisi aleyhine cinsel taciz davası açan Paula Jones'u ve Hollywoodlu ünlüleri gölgede bıraktı. Clinton, esprileriyle büyük sükse yaparken, bir derginin davetlisi olarak baloya katılan Jones, giriş ve çıkışlarda diğer davetliler tarafından yuhalandı.

Paula Jones baloya muhafazakar ‘Insight’ Dergisi'nin davetlisi olarak katıldı. Korumalarının yardımıyla Washington Hilton Oteli'nin balo salonunun arka kısmındaki masaya geçen Paula Jones, davetlilerin tepkisinden aşırı rahatsız oldu ve sinirli hareketleriyle dikkat çekti.

Clinton, Arkansas Valisi iken kendisini oral sekse zorladığını öne süren Paula Jones balonun başlangıcında meraklı bakışların hedefi olurken, eşiyle birlikte başka bir kapıdan otele girerek baş masadaki yerini alan Clinton, neşeli tavırlarıyla Jones'un varlığını unutturdu.

Başkan Şov

Esprileriyle gecenin odak noktası olan Clinton, sadece Jones'u değil Warren Beatty, Michael Douglas, Richard Dreyfuss, Sharon Stone gibi balonun Hollywoodlu konuklarını bile gölgeledi. Konuşma için kürsüye çağrılan Clinton, adeta şov yaptı.

‘Şimdi dalga geçme sırası bende. Bu da benim ayrıcalığım’ diye konuşan Clinton, seks skandalının patlak verdiği günlere rastlayan Papa'nın geçen Ocak ayındaki Küba ziyaretinden bu yana gazete okumadığını söyledi. Clinton, konuşmasını ‘O zamandan beri neler yazıyorsunuz? Artık gazete okuyacak zaman bulamıyorum. Genelde sadece düzeltmelere bir göz atabiliyorum. Hatta McCurry’nin (Beyaz Saray Sözcüsü) televizyonda yayınlanan brifinglerini bile izlemiyorum. Şimdiye kadar hiçbir soruyu yanıtlamadı' diye sürdürdü.

Sürekli olarak kölelik yüzünden siyahlardan özür dilediği için kendisiyle de dalga geçen Bill Clinton, yapmacık bir ses tonuyla, ‘Pluton gezegenini de yıllarca ihmal ettiğimiz için üzgünüm. Pluton ancak 1930 yılında gezegenler ailesine kabul edilebildi. Ve bu yanlıştı. Böyle olduğu için çok üzgünüm’ dedi.

Hillary ifade verdi, Bill golf oynadı

ABD first lady'si Hillary Rodham Clinton, Beyaz Saray'da Whitewater Özel Savcısı Kenneth Starr ve üç yardımcısı tarafından sorgulanırken, Başkan Bill Clinton golf oynadı.

Hillary Clinton'un sorgulanması 5 saat sürdü. Videoteybe alınan ifade yarın Whitewater Büyük Jürisi'ne gösterilecek. Eşi Bill Clinton'un Arkansas Valisi olduğu dönemdeki bir arsa yolsuzluğundan dolayı sürdürülen soruşturma kapsamında 6'ıncı kez ifade veren Hillary, ‘Bunun son olmasını diliyorum’ dedi.

Başkan Clinton ve eşi hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştıran Whitewater Büyük Jürisi'nin görevi 7 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihten sonra, Özel Savcı Kenneth Starr'a geçiyor. Savcı şu üç yoldan birini seçme durumunda kalacak;

‘Yeteri kadar kanıt elde edemediği için soruşturmayı kapatmak. Delilleri yeterli bularak iddianame hazırlamak. Soruşturmanın sürmesi gerektiğini belirterek yeni bir Büyük Jüri saptanmasını talep etmek.’

Hillary Clinton, Kenneth Starr'ın Whitewater yolsuzluğuyla ilgili sorularını yanıtlarken, Başkan Clinton ise golf oynayarak stres atmayı tercih etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!