Clinton örtbas operasyonunda

Güncelleme Tarihi:

Clinton örtbas operasyonunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hakkındaki iddialarla sarsılan ABD Başkanı Clinton gündemi değiştirmek için ‘Birliğin Durumu’ konuşmasının ardından Wisconsin Eyaleti'ne giderek gövde gösterisi yaptı. Beyaz Saray tüm gücüyle skandalı unutturma çabasına girdi. Ancak hukuk ve medya olayın peşini bırakmaya niyetli değil.

ABD Başkanı Bill Clinton, başarılı ‘Birliğin Durumu’ konuşmasının ardından hemen yurt gezisine çıktı. Hillary Clinton ise, yardım kuruluşlarına ziyaret üzerine ziyaret yapıyor. Boş durmayan Dışişleri de Irak'ı hedef gösteriyor. Clinton ailesi her ne kadar seks skandalını bastırmaya uğraşsa da, hukuk skandalın peşinde...

Paula Jones davasına bakan hukukçulardan oluşan Büyük Jüri dün Monica Lewinsky'nin stajyerliği döneminde Beyaz Saray'ın Genel Sekreterliği'ni yürüten Leon Panetta ile Clinton'ın özel sekreteri Betty Currie'nin ifadelerini aldı. Leon Panetta, ifadesinde Clinton ile Lewinsky arasında yakın bir ilişki bulunduğunu ne duyduğunu ne de gördüğünü söyledi.

Skandal patladığı günden bu yana evinden dışarı çıkmayan Monica Lewinsky ise, televizyondan izlediği Clinton'ın konuşmasını çok beğendiğini duyurdu. Genç kızın avukatı William Gingsburg CNN'e yaptığı açıklamada, müvekkilinin Başkan'ı düşürmeye niyeti olmadığını da belirtti. Avukat ayrıca, önceki gün çıkan ve Penthause dergisinin Lewinsky'ye çıplak poz karşılığında 2 milyon dolar teklif ettiği iddialarını da yalanladı. Avukat Ginsburg, Monica Lewinsky'nin skandal nedeniyle evinden dışarı çıkamadığına da dikkat çekerek, ‘‘Monica, resmen hapis hayatı yaşıyor’’ şikayetinde bulundu.

Bu arada Amerikan medyası da skandalı gündemden düşürmüyor. NBC televizyonu, üzerinde Clinton'ın spermlerinin bulunduğu iddia edilen Monica'nın elbisesi üzerinde yapılacak bazı testlerin yargıyı etkileyebileceğini yazdı.

New York Times gazetesi ise, Clinton'ın geçen ayın sonlarında, Beyaz Saray'da görüştüğü Monica Lewinsky'den neler istediğini yayınladı.

Habere göre, Aralık sonunda Oval Ofis'te Lewinsky ile görüşen Clinton genç kıza şu tavsiyelerde bulundu:

Paula Jones davası için ifade verebilirsin. Bana yaptığın ziyaretleri ise bana değil, sekrereterim Betty Currie'ye yaptığını söylersin.

New York'a gidersen belki ifade vermekten kurtulabilirsin.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!