Clinton - Jones pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Clinton - Jones pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başkan Bill Clinton'ın avukatları dün cinsel taciz davası açan Paula Jones'un avukatlarıyla gizlice biraraya geldi. ABD Başkanı, ‘‘Clinton beni oral sekse zorlamıştı'' iddiasında bulunan Paula Jones ile anlaşmaya çalışıyor.

ABD Başkanı Bill Clinton'ın, aleyhine cinsel taciz davası açan Paula Jones ile gizlice anlaşmanın yollarını aradığı ortaya çıktı. Başkan'ın özür dileyip 700 bin dolar tazminat ödemesini isteyen Paula Jones'un avukatları ile Clinton'ın avukatları dün davanın görüldüğü Arkansas'ın Little Rock kentinde gizli bir yerde pazarlığa oturdu.

Toplantının gözlerden uzak olması için ellerinden geleni yapan Clinton'ın avukatlarının, cinsel taciz davasının geri çekilmesini istediği öne sürülüyor.

Paula Jones dün sabah Los Angeles kentinde sürpriz bir şekilde davanın görüldüğü Little Rock kentine geldi. Havaalanında bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlamayan Paula Jones'u avukatları Gilbert Davis ve Joseph Cammarata karşıladı. Avukatlar, Başkan Bill Clinton'ın avukatlarıyla biraraya geleceklerini açıkladı. Jones daha sonra izini kaybettirmeyi başardı.

Paula Jones davası Beyaz Saray'ın başını en fazla ağrıtan cinsel taciz davası. Daha önce de Gennifer Flowers adlı bir kabare şarkıcısı Clinton ile 12 yıl boyunca dost hayatı yaşadığını Star adlı bir dergiye açıklayınca ortalık karışmıştı. Flowers'ın Clinton'ın cinsel organının küçük olduğu iddiası da günlerce konuşulmuştu. Star dergisinin Flowers'a 150 bin dolar ödediği ortaya çıkınca Clinton, skandalden sıyrılmaşı başarmıştı. Ancak Paula Jones davası yıllardır sürüyor.

DELİL MÜSTEHCEN

Paula Jones'un delilleri Flowers'ın delillerinden daha güçlü. Little Rock'da devlet memuru olarak çalışan Paula Jones, 1991 yılında Vali Clinton'ın Excelsior Oteli'nde bir koruma görevlisiyle odasına davet ettiğini öne sürüyor. Jones, Clinton'ın kendisini ellediğini, ‘‘vücudunun yuvarlakları çok güzel, uzun saçlarını beğendim'' dediğini, sonra pantolonunu indirip oral seks istediğini ileri sürüyor. 27 yaşındaki Paula Jones, iddiasına en önemli delil olarak, Clinton'ın cinsel organın özelliklerini gösteriyor.

Geçen Mayıs ayında Yüksek Mahkeme Clinton'ın, ‘‘Dava Başkanlık görevini etkiliyor. Başkanlık görevi tamamlanana kadar ertelensin'' talebini reddetti. Şimdi en büyük merak konusu, hakimin Clinton'ın cinsel organının incelenmesini isteyip istemeyeceği. Amerikan komuoyu ise, ‘belden aşağı' davayı büyük bir ilgiyle takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!