Clinton gazetecileri 12 yıl kürek cezasından kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Clinton gazetecileri 12 yıl kürek cezasından kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 00:00

ABD’nin en sevilen başkanlarından Bill Clinton, eşi Hillary’nin dışişleri bakanı olması nedeniyle üstlendiği “başdiplomat eşi” sıfatıyla ilk diplomatik başarıya imza attı.

Haberin Devamı

KUZEY KORE'DE BÜYÜK KARŞILAMA

Eski başkan, nükleer programı nedeniyle ABD’nin “vebalı” muamelesi yaptığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-il ile dün bir araya gelerek, bu ülkede casusluk suçlamasıyla 12 yıl kürek cezasına çarptırılmış olan Amerikalı gazeteciler Laura Ling ve Euna Lee’nin affedilmesini sağladı.

Kuzey Kore lideri Kim, hapiste Clinton ile görüşen iki Amerikalı gazeteciyi “özel olarak affetti” ve bırakılmaları emrini verdi. Amerikalı gazeteciler Laura Ling ve Euna Lee, ülkeye yasadışı yollardan girmek ve düşmanca davranışlarda bulunmak gibi suçlamalarla yargılanmış ve 12’şer yıl “ağır çalışma” cezasına çarptırılmışlardı.

Pyongyang’a karşı bir tavır izlenmesini savunagelen ABD’nin eski BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi John Bolton ise, Barack Obama yönetiminin Bill Clinton’ı Kuzey Kore’ye göndererek, Pyongyang’ı uzlaşmaz ve kötü tutumundan dolayı ödüllendirdiğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!