Clinton:ABD'liler Bush'u benimseyecek

Güncelleme Tarihi:

Clinton:ABDliler Bushu benimseyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, 20 Ocak'ta yerine geçecek olan Cumhuriyetçi George Bush'un, seçimin tartışmalı sonuçlanmasına karşın Amerikan halkı tarafından kısa süre içinde benimseneceğini söyledi.

Avrupa gezisini tamamlayarak ülkesine dönerken uçakta açıklama yapan Demokrat Başkan Clinton, Bush'un iyi niyet işaretleri verdiğini ve bunun, ülkenin bölünmüşlüğünün aşılması yönünde önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Clinton, "Bence Demokratlar da, bu ortamda Bush'a bir balayı dönemi tanıyacak, Bush'un ayaklarının yere sağlam basmasını bekleyecek ve yeni başkanın bazı programlarına destek verecek. Bunun zaten böyle olması ve bölünmüşlüğün aşılması gerekir" dedi.

Başkan Clinton, sonuçta Amerikan halkının ve siyasetinin kısa sürede Bush'u benimseyeceğine inandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Clinton'ın bu sözleriyle Cumhuriyetçi Bush, 36 günlük seçim sürecinde yaşanan tatsızlıklara karşın ummadığı bir desteği, Demokrat Parti'nin en tepesinden aldı.

Bill Clinton, Bush'a başkanlık yolunu açan Federal Yüksek Mahkeme'nin kararına ise katılmadığını belirtirken, "Yine de birilerinin, seçim sürecini sonuçlandırması gerekiyordu ve yargının bu kararını saygıyla karşılamalıyız" dedi.

Clinton, seçimi kaybeden Başkan Yardımcısı ve Demokrat aday Al Gore'un da iyi bir mücadele verdiğini ve ülke genelinde Bush'tan daha fazla oy aldığını, ancak bunun başkanlığı getirmeye yetmediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!