Çin'in süper treni dünyanın en hızlısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Çinin süper treni dünyanın en hızlısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 18:22

Çin'in 394 kilometre hıza çıkabilen süper treni, dünyanın en hızlı tren hattında hizmete girdi.

Haberin Devamı

İŞTE DÜNYANIN EN HIZLI TRENİ 

 

Çin'in milyarlarca dolar harcayarak inşa ettiği Wuhan-Guangzhou hattı bugün düzenlenen tören ile açıldı.

 

Ülkenin orta kesimlerinde bulunan Wuhan ile güneyinde yer alan ihracat üssü Guangzhou şehirlerini birbirine bağlayan süper trenin ortalama seyir hızının saatte 350, maksimum hızının ise 394 kilometre olduğu bildirildi.

 

CHR adını taşıyan süper treninin 1300 kilometrelik mesafeyi 10 saatten 3 saate düşürdüğü kaydedildi. Â

 

Çin, 2012 yılına kadar süper trenlerin iÅŸleyeceÄŸi 12 bin kilometrelik demiryolunu hizmete sokmayı planlıyor. Ãœlkenin kuzeyindeki ağır endüstri merkezleri Harbin ve Shenyang'dan güneyindeki imalat merkezi Guangzhou'ya, Ä°pek yolunun baÅŸladığı tarihi Xian'dan modern ticaret merkezi Åžanghay'a kadar uzanacak süper tren hatları, tarihin en büyük ulaşım devrimlerinden biri olarak da nitelendiriliyor. Â

 

Haberin Devamı

Ülkenin en büyük havayolu şirketi Sourthern Airlines'ın Başkanı Si Xianmin, iç hatlardaki 160 uçuştan 38'inin yeni açılan süper hızlı tren hattından etkileneceğini söyledi.

 

Öte yandan, yolcuların hızlı trenleri tercih edeceğinden endişe eden havayolu şirketlerinin büyük fiyat indirimlerine girmesi sonucunda, en ucuzu 71 dolardan başlayan süper tren biletleri dahi havayolundan daha pahalı hale geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!