Çin'de vinç devrildi: 12 ölü, 14 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Çinde vinç devrildi: 12 ölü, 14 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 15:14

Çin'in Guandong eyaletinde bir vincin geçici olarak kullanılan bir şantiyenin üstüne devrilmesi sonucu 12 kişi öldü, 14 kişi ise yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği alanda, çöken şantiyenin altında kaldığı belirtilen 2 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

Dongguan şehrinde yaşanan olayda bir vinç yerel saatle 05.40 sıralarında devrildi. Uzunluğu 200 metreyi bulan vincin şantiyeye devrilmesi sonucu, 12 kişi enkazda sıkışarak can verdi. Hemen başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 200'den fazla itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı hazır bulundu.

Kurtarma çalışmalarında yaralı olarak ulaşılan 14 kişi ise çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği alanda, enkazın altında 2 kişinin kaldığı belirtiliyor.

Çinde vinç devrildi: 12 ölü, 14 yaralı

Öte yandan inşaat alanında çalışan işçilerin yatakhanelerinin şantiyede bulunduğu aktarıldı. Şehrin bilgilendirme ofisinden yapılan açıklamada, 69 kişinin vincin çöktüğü esnada kaçmayı başardığı ifade edilmişti.

Haberin Devamı

Şiddetli rüzgâr nedeniyle vincin devrildiği ihtimali üzerinde durulurken, kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Bir gün önce Guandong eyaletindeki Foshan şehrini kasırga vurduğu açıklanmıştı. Kasırga nedeniyle 7300 evin elektriği kesilmiş, 23 kişi ise yaralanmıştı.

Çinde vinç devrildi: 12 ölü, 14 yaralı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!