Çin'de At Yılı'nın öne çıkan isimlerinden biri Erdoğan

Güncelleme Tarihi:

Çinde At Yılının öne çıkan isimlerinden biri Erdoğan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 15:32

Çin’de At Yılı'na girilirken, bu yılda doğanların burç özelliklerini taşıyan liderler arasında Başbakan Erdoğan da öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Çin’in resmi haber ajansı Şinhua, At Yılı'nda doğan yabancı liderlerin burç özelliklerine dikkat çektiği haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da yer verdi. Başbakan Erdoğan’ın At Yılı'nın başlarında doğduğuna işaret eden Şinhua, bu özelliğin ona en önde başarıya koşma şansı tanıdığını ifade etti. Ajans, Şubat 1954 yılı doğumlu Erdoğan’ın 24 yaşında evlendiğini, 2001 yılında parti başkanı olduğunu, 2002 yılında genel seçim kazandığını ve 2003 yılında başbakanlık koltuğuna oturduğunu kaydetti.

At Yılı'nda doğan bir diğer lider de Japonya'nın Başbakanı Shinzo Abe. Çin ile Japonya ilişkilerinin oldukça hassas olduğu bu dönemde, At Yılı'nda doğmuş Shinzo Abe ve Çinli liderlerin bilgeliğine ve karşılıklı anlayışa ihtiyaç olduğu vurgulandı. Yine At Yılı'nda doğan bir başka lider ise Angela Merkel.

Haberin Devamı

Listede sadece siyasi isimler yok elbet. Aretha Franklin, Cindy Crawford, Neil Armstrong gibi isimler de At Yılı'nda doğanlar arasında yer alıyor.

Çinliler At Yılı'nda doğanların özgürlüğüne düşkün, serüvenci ve gözü pek kişilik özellikleri taşıdığına inanıyor. Çin burçlarına göre, bu yılda doğanlar burnundan soluyan, yerinde duramayan gibi görünse de çevredekiler tarafından sevilen bir yaradılışa sahip insanlar oluyor. At burcundaki kişilerin hoş ve kibar davranışlarının yanı sıra aniden köpüren ve ortalığı kırıp geçiren özellikleri ön plana çıkıyor. Bu burcun olumsuz özelliklerinden biri ise bencillikleriyle başkalarının istek ve görüşlerini umursamamaları şeklinde yorumlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!