Cinayeti sinek uzmanı çözecek

Güncelleme Tarihi:

Cinayeti sinek uzmanı çözecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da karısını öldürmekle suçlanan papazın yargılandığı mahkeme, dünyaca ünlü sinek uzmanını bilirkişi tayin etti. New York'ta çalışan Alman sinek uzmanı, cesede konan sineklerden cinayet saatini çok az bir yanılma ile tespit edecek.

Almanya'nın Braunschweig kentinde 53 yaşındaki karısı Veronika Geyer-İwand'ın başına nal ile vurup öldürmekle suçlanan 57 yaşındaki papaz Klaus Geyer'in yargılandığı mahkeme, papazın katil olup olmadığının tam olarak ortaya çıkabilmesi için dünyaca ünlü sinek uzmanı Alman biyolog Dr. Mark Benecke'yi bilirkişi tayin etti.

Daha önce Köln Üniversitesi'nde çalışan ve şu anda New York Adli Tıp Dairesi'nde görevli olup kendi sahasında dünyadaki toplam 20 uzmandan biri olan Dr. Benecke, cesedin üzerine konan sineklerden cinayet saatini çok az bir yanılma ile tespit edecek. Geçtiğimiz 25 Temmuz 1997 günü meydana gelen cinayet ile ilgili olarak Göttingen Adli Tıp Dairesi'nin sadece cinayet gününü tespit edebildiği ancak, hakkındaki suçlamaları reddeden papazın ifadesinin doğru olup olmadığının anlaşılabilmesi için cinayet saatinin gerekli olduğu belirtildi.

Zanlı papaz, cinayet günü saat 15.15'de karısıyla kent merkezinde buluşacaklarını, ancak eşinin gelmemesi üzerine her yerde aradığını, su sırada kendisini gören bir kişiyi de şahit göstermesine karşılık, aynı gün yakındaki bir ormanda karısının cesedinin bulunduğu saat 17.00'ye kadar geçen sürenin olayın aydınlanması açısından çok önemli olduğu kaydedildi.

New York'ta görevli uzman, öldürüldükten sonra açık havada bırakılan cesetlere konan sineklerin cinsinden ve bıraktığı yumurtalardan cinayet saatini en fazla bir saat yanılmayla tespit edilebildiğini işaret ederek, daha önce birçok esrarengiz cinayetin de bu şekilde aydınlatıldığını söylediği kaydedildi. Almanya'ya gelerek cesetten örnek aldıktan sonra tekrar Amerika'ya dönen uzmanın, en geç üç gün içinde araştırmasını tamamlayıp raporunu savcılığa teslim edeceği de açıklandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!