Çin-Vietnam yakınlaşması için yeni adım

Güncelleme Tarihi:

Çin-Vietnam yakınlaşması için yeni adım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2005 10:07

Çin Devlet Başkanı Hu Jintao, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çıktığı Vietnam gezisine başladı.

Haberin Devamı

Hu, Hanoy uluslararası havaalanına gelişinde Vietnam Başbakan Yardımcısı Vu Hoan ve Politbüro üyesi Nguyen Khoa Diem'in yanı sıra Vietnam ve Çin bayraklarını sallayan 1000 kadar öğrenci tarafından karşılandı.
Çin Devlet Başkanı Hu'nun, bugün ilerleyen saatlerde Vietnamlı liderlerle bir araya gelmesi, yarın da Vietnam parlamentosunda konuşması bekleniyor.

Vietnam ve Çin, ilişkilerin normalleştiği 1991 yılından bu yana karşılıklı üst düzeyde liderler ziyaretinde bulunuyorlar.
Bu arada Vietnam Komünist Partisi'nin resmi yayın organı Nhan Dan gazetesinde çıkan başyazıda, Hu'nun bu ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ilerleteceği belirtildi. Başyazıda, “Çin ve Vietnam arasında işbirliği ve arkadaşlığın her alanda gelişmesinden memnun oldukları” ifade edildi.

Haberin Devamı

Çin Dışişleri Bakanı Kong Quan da geçen hafta benzer şeyler söyleyerek, Hu'nun ziyaretinin iki ülke ilişkilerini güçlendireceğine dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!