Çin polisinin dövdüğü gazeteci öldü

Güncelleme Tarihi:

Çin polisinin dövdüğü gazeteci öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 09:07

Çin'in doğusunda yayımlanan Taizhu Soir adlı gazetenin genel yayın yönetmeni Wu Şiangu, bir makalesinden memnun olmayan polis tarafından Ekim ayında dövüldükten sonra 2 Şubat'ta hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Wu'nun yardımcısı, genel yayın yönetmeninin 2 Şubat'ta öldüğünü belirterek, “Ölüm, aldığı darbelere bağlı olmalı. Gazetemiz harekete geçecek” derken, Wu'nun eşinin, 40 yaşlarındaki kocasının ölümünü doğruladığı, ancak ayrıntı vermekten kaçınarak, “Hiçbir şey söyleyemem, telefonda konuşamam” dediği belirtildi.

Yeni Çin Ajansı, 20 Ekim'deki bir haberinde, akülü bisikletlerden keyfi vergi aldığını yazan Taizhu Soir gazetesine 50 kadar polisin baskın düzenlediğini, bunlardan 8'inin Wu'yu dövdüğünü, daha sonra da bir arabaya atarak götürüldüğünü aktarmıştı.

Haberde, 2 yıl kadar önce bir karaciğer nakli ameliyatı geçiren Wu'nun yaralandığı belirtilmişti.
Taizhu Soir'ın adının açıklanmasını istemeyen bir muhabiri de, Wu'nun hastaneye kaldırıldığını, gazete yönetiminin ise konuyu yabancılarla konuşulmasını yasakladığını aktardı. Polis ya da komünist partinin bölge yetkililerinin bu olayla ilgili konuşmak istemediği de belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!