"Cihatçı John sessiz, popüler ve futbolla ilgiliydi"

Güncelleme Tarihi:

Cihatçı John sessiz, popüler ve futbolla ilgiliydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 09:32

İngiliz basını IŞİD’in infaz videolarında görüntülenen “Cihatçı John” lakaplı Muhammed Emwazi’nin çocukluk ve yetişkin halinin fotoğrafını yayımladı.

Haberin Devamı

Öğretmenleri Emwazi ile ilgili “Bir öğrenciden bekleyebileceğiniz her şey onda vardı” dedi. 10 yaşındayken okul yıllığına, 30 yaşına geldiğinde futbolcu olmak istediğini yazmış.

Cihatçı John sessiz, popüler ve futbolla ilgiliydi

İngiliz Daily Mail gazetesi, “Cihatçı John” lakabıyla tanınan ve önceki kimliği ortaya çıkan terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) celladı Muhammed Emwazi’nin (27) çocukluk ve yetişkin halinin fotoğrafını yayınladı.

İngiliz basınında geniş yankı bulan haberlerde, “Nasıl oluyor da, bir taksi şoförünün oğlu dünyanın en kötü şöhretli katili, sadist IŞİD infazcısı haline gelebiliyor” sorusu soruldu.

Londra’nın batısında doğup büyüyen Emwazi’nin İngiltere Kilisesi’ne bağlı St. Mary Magdalene ilkokulundaki arkadaşlarıyla çekildiği okul fotoğrafı Daily Mail gazetesi tarafından yayımlandı.

Haberin Devamı

MANCHESTER UNITED TARAFTARI

Emwazi bu okuldaki tek Müslüman öğrenciymiş. Gazetenin ulaştığı okul arkadaşları Emwazi’yi, “sessiz, popüler ve futbolla ilgili” bir çocuk olarak anlatıyor.
The Sun gazetesi ise Emwazi’nin Manchester United taraftarı olduğunu yazdı.

Cihatçı John sessiz, popüler ve futbolla ilgiliydi

Öğretmenleri ise “Çalışkan bir öğrenciden bekleyebileceğiniz her şey onda vardı” diyor.

Kuveyt’te doğan Emwazi’nin altı yaşındayken Londra’ya geldiği belirtiliyor.

Kuveytli bir minibüs şoförünün oğlu olan Emwazi, 1993 yılında 6 yaşındayken ailesiyle beraber İngiltere’ye geldiğinde sadece birkaç kelime İngilizce konuşabiliyormuş.

10 yaşındayken okul yıllığına yazdıklarından anlaşıldığına göre Emwazi, 30 yaşına geldiğinde bir futbol takımında yer alıyor olacağını yazmış.

İngiliz basını Muhammed Emwazi’nin cihatçı görüşleri Westminster Üniversitesi’nin bilgisayar bölümünden mezun olduktan sonra benimsediğini yazmıştı.

KIZ KARDEŞİ KISA FİLM ÇEKMİŞ

Emwazi’nin adı açıklanmayan 19 yaşındaki küçük kız kardeşi bir seri katille ilgili kısa film çekmiş.

Daily Mail’in haberine göre Middlesex Üniversitesi’nde medya öğrencisi olan Emwazi’nin kız kardeşinin kısa filminin adı “The Killer’s Footsteps” (Katilin Adımları).

Kısa filmi ödev projesi olarak çeken Emwazi’nin kız kardeşi filmi seri katil olan tehlikeli birinin temsiliyle ilgili olduğunu söylüyor.

Bununla beraber filmin ana mesajının intikama karşı olduğunu belirtiyor. İngiliz gazete, Emwazi’nin adı açıklanmayan 21 yaşındaki erkek kardeşinin küçük suçlardan sabıkalı olduğu ve radikal İslami görüşleri savunduğunu da yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!