'Cihatçı gelin' ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Cihatçı gelin ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 15:06

İngiliz  punk şarkıcısı ve DEAŞ üyesi Sally Jones’un, Rakka’yı terk edip ülkesine dönmek istediği öne sürüldü. İddiaya göre, kocası iki yıl önce savaşta öldürülen ve 'cihatçı gelin' olarak bilinen Jones İngiltere’deki bir arkadaşını arayarak ağladı.

Haberin Devamı

1990’ların başında punk grubunun gitaristi olan Sally Jones, Birmanghamlı bilgisayar korsanı olan kocası Junaid Hussain ve bir çocuğuyla birlikte Suriye’ye gidip DEAŞ'a katılmıştı. 2015'teki ABD'nin Rakka'ya yaptığı bir drone saldırısında kocası öldürülen Jones ‘cihatçı gelin’ olarak tanınıyor. 49 yaşındaki Jones’un bir arkadaşı, İngiliz Sky News’e konuştu. Adını ‘Ayşe’ olarak veren arkadaş Jones için şunları söyledi: “Ağlıyordu. İngiltere’ye dönmek istiyor ama artık bir asker eşi olduğu için DEAŞ onu engelliyor. Bana, ülkesine dönmek istediğini söyledi.”

PENTAGON'UN ÖLÜM LİSTESİNDE

Jones'un sosyal medyada DEAŞ'a yabancı savaşçılar devşirdiği belirlenmiş ve hesapları kapatılmıştı. Jones'un DEAŞ'ın kadın yapılanmasına liderlik yaptığı görüntüler de yayınlanmıştı. Jones, DEAŞ'ın Londra’da saldırılar düzenleyeceğini internetten duyurmuştu. Kocasıyla birlikte bir ABD'li askerin kaçırılması görüntüleri de bulunan Jones, Pentagon’un ‘ölüm listesine’ alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!