Çifte vatandaşlığı olan Türkler dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Çifte vatandaşlığı olan Türkler dikkat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 16:10

Türkiye’de 2010 yılında seçmen olan 49 milyon kişinin kimlik bilgilerinin internete düşerek deşifre olması Avusturya ve Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerin vatandaşlığına geçiş yapan Türkleri sıkıntıya soktu.

Haberin Devamı

Kimlik bilgilerinin yer aldığı belgelerin açığa çıkmasıyla birlikte Avrupa’da yaşayıp Türkiye’de seçmen olan milyonların da bilgileri, çifte vatandaşlık taşımaları deşifre oldu. Avusturya vatandaşlığına geçenlerden Türkiye’den nüfus bilgisi isteniyor, ancak Türk konsoloslukları kişisel bilgilerin Üçüncü taraflara bildirilmeyeceğini beyan ederek gereken bilgiyi vermiyordu.

AVUSTURYA’DA ÇİFTE VATANDAŞLIK YASAK

Tespiti halinde kişiler derhal vatandaşlıktan çıkartılıyor. Türkiye’de oy kullanma hakkına sahip olanların Türk vatandaşı olduğu belgelenmiş oluyor. Bu nedenle çifte vatandaşlığı olan Türkler tedirgin.

BİNLERCE ÇİFTE VATANDAŞLIĞI OLAN TÜRK VAR

Resmi rakamlara göre; Avusturya’da 275.000 Türk yaşıyor. Bunlardan 114.000’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı geri kalan 161.000 kişinin tamamına yakını Avusturya vatandaşlığına geçmiş durumdalar. Hem Avusturya hem de Türk vatandaşlığı olan kişi sayısının 10.000’den fazla olabileceği görüşü hakim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!