CIA siyasi içerikli suçlamalardan korkuyor

Güncelleme Tarihi:

CIA siyasi içerikli suçlamalardan korkuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 10:28

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Başkanı Leon Panetta, teşkilata yönelik siyasi suçlamaların artmasından endişe duyduğunu açıkladı.

Washington Post gazetesinin internet sitesindeki habere göre Panetta, “Geçmişle ilgili başta Kongreden gelen saptamaların, CIA'yı olumsuz yönde etkilemesinden giderek daha çok endişe duymaktayım” ifadesini kullandı.

Barack Obama'nın Başkan olmasından sonra bu göreve atanan Panetta, birçok parlamenterin, önceki Başkan George Bush döneminde yürütülen terörle savaşta CIA'nın uygulamalarıyla ilgili soruşturma yapılmasını istediği bir dönemde yaptığı açıklamasında, “Demokratlarla Cumhuriyetçilerin derin bir nefes alıp 11 Eylül 2001'den sonra neler olup bittiğine ilişkin gerçekleri kabul etmesinin zamanı gelmiştir” dedi.

Adalet Bakanı Eric Holder'ın bile CIA'nın tartışmalı sorgulama yöntemleriyle ilgili bağımsız bir savcı atamayı planlarken, Panetta, “İstihbarat çok değerli bir silahtır, ama birbirimize karşı kullanılacak bir silah değildir” dedi ve tartışma yaratan sorgulama tekniklerinin yasak olduğunu hatırlattı.

Panetta, “Kimin neyi bildiğini ve 7 yıl önce neler olduğunu tartışmak çok önemli bir noktayı unutturuyor: Biz tehlikeli bir dünyada savaşta olan bir ülkeyiz, iyi istihbarat hepimiz için hayati önemde. İşte odaklanmamız gereken nokta da bu” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!