CHP'li Selvi: Teröre inat vatandaşlar birbirine sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Selvi: Teröre inat vatandaşlar birbirine sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 09:29

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, terör örgütü PKK’ya yönelik protesto gösterilerinde vatandaşların tek yumruk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Selvi, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde yaşanan ve 12 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan terör eylemlerinin ardından vatandaşların sokağa taşan öfkelerini “teröre inat vatandaşlar birbirine sahip çıktı” sözleriyle değerlendirdi.

Selvi, yaptığı açıklamada, Türkiye ve Türk Milleti’nin son derece sabırlı olduğunu vurguladı. Türkiye’yi tanımayanların çok ciddi yanlışlar yapabileceğini ifade eden Selvi, Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarını da her konuda taviz vermekle suçladı.

Hükümetin son 5 yıldır terörle mücadele konusunda hiçbir hazırlık yapmadığını ileri süren Selvi, bu durumun vatandaşları inisiyatif almaya zorladığını kaydetti.

Selvi şunları söyledi:

“Ülkenin üniter yapısına yönelik saldırılar, insanları birbirine düşürmeyi hedefleyen olaylar, kamu vicdanını sızlatan, anneleri, eşleri, çocukları ve babaları kan ağlatan olaylar bu milletin sabrını taşırdı. Bu millet elbette bu olaylar karşısında demokratik tepkisini en anlaşılır şekilde sokağa koymuştur. Bu her gün ölmektense ne yapılacaksa bir an önce yapılması için gösterilen bir çabadır. İnsanları birbirine düşürme amaçlı provokasyonlar olabilir. Türkiye’yi hep birlikte kurtardık. İnsanların bir birine düşmesi sorunları artırır, çözümü zorlaştırır. Ama bütün bunlara inat bu millet tek yumruk oldu” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!