CHP'den Suriye toplantısı çağrısı: "Masada Mısır var diye, sakın toplantıya katılmamazlık etmeyin"

Güncelleme Tarihi:

CHPden Suriye toplantısı çağrısı: Masada Mısır var diye, sakın toplantıya katılmamazlık etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 16:27

Suriye konusunda düzenlenecek uluslararası toplantıya, Türkiye'nin askeri darbe sonrasında ilişkilerini en alt düzeye indirdiği, her ortamda eleştirdiği Mısır da katılacak. 

Haberin Devamı

CHP'den hükümete, "toplantıda kim olursa olsun, mutlaka Türkiye de katılmalı" çağrısı geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Türkiye'nin Suriye toplantısında yer almasının mutlaka gerekli olduğunu vurgulayarak, masada "Mısır var diye", toplantıya katılmamazlık yapılmaması çağrısında bulundu.

Özçelik, "Eğer bu toplantıya katılmazsak, bizim yanı başımızda yaşananlar üzerinde hiçbir etkimiz kalmaz. Eğer Mısır var diye, düşük profille katılırsak, yine katkımız sınırlı kalır. Eninde sonunda, Türkiye'nin o fotoğrafın içinde güçlü bir şekilde yer alması gerekir" dedi. 

"BU DIŞ POLİTİKAYI DÜZELTECEĞİZ..."
Seçimlere sadece üç gün kaldığını hatırlatan Özçelik, "CHP olarak, mutlaka bu dış politikayı düzelteceğiz" mesajı da verdi. Özçelik, "Devletlerin gücü malum. Devlet dışı aktörlerle oynamayı da  AKP'ye öğretecekler. Arap dünyasının en önemli aktörlerinden biri olan Mısır'ı yok saymak mümkün değil.  Elbette Mısır'ı da o masaya birileri getiriyor, bunu da görmek lazım" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!