Chirac: Kırmızı ışıkta dururum

Güncelleme Tarihi:

Chirac: Kırmızı ışıkta dururum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac Moskova ziyareti sırasında gazeteci ve televizyonculara, kişiliğini ortaya seren, ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Chirac'la Rus ORT televizyonu muhabiri arasında - Türk siyasetçilerinin de örnek alması gereken - şöyle ilginç bir konuşma geçti :

Aracınızın zırhlı olmadığını öğrenince şaşırdık, bu doğru mu?

Evet doğru, bir çok devlet başkanının yaptığı gibi ben zırhlı araç kullanmıyorum. Çünkü zırhlı araçların camları tam açılmıyor ve ben bunu sevmiyorum. Ben kolumu aracımın açık camına dayayarak seyahat etmeyi seviyorum.

Paris'te gezdiğiniz zaman şoförünüze kırmızı ışıkta durması için ikazda bulunuyormuşsunuz. Biz, devlet başkanının hep kortejle kırmızı ışıkları takmadan ve bütün trafik kurallarını çiğneyerek geçmesine alıştık.

Bunlar birer alışkanlık. Ben 18 yıl Paris belediye başkanlığı yaptım vatandaşların kortejlerden, siren çalan polislerden rahatsız olduğunu biliyorum. Ben de tüm vatandaşlarım gibi şoförümü kırmızı ışıkta durması için ikaz ediyorum. Önümde siren çalarak yol açan, arkama da halkı rahtsız eden polis konvoyu istemiyorum. Kısacası trafik kurallarına uyuyorum.

Kaç korumanız var?

Benim iki korumam var. Biri görevdeyken diğeri izin yapar. Yani aslında sadece bir korumam var. Bu da yeterli. Şehirde gezerken mutlaka 3-4 sivil koruma izliyordur ama ben bilmiyorum, bilmek de istemiyorum.

Eşinizin de hiç koruması yokmuş doğru mu?

Korumaya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Zaten o da istemiyor, ancak gerektiğinde beraberinde ona yardımcı olacak birisi var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!