Chirac hakkında yeni soruşturma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Chirac hakkında yeni soruşturma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 12:49

Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac hakkında, belediye başkanı olduğu dönemde "yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla" yeni bir soruşturma başlatıldı.

Eski cumhurbaşkanının basın servisinden yapılan açıklamada, yeni soruşturma haberi doğrulandı ve "Chirac'ın en kısa zamanda hukuki sürecin tamamlanması ve suçsuzluğun ortaya çıkmasını arzu ettiği" bildirildi.

Açıklamada, Nanterre savcısının bugün 20 dakikayla süreyle açılan soruşturmayla ilgili olarak Chirac ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, eski cumhurbaşkanının, belediye başkanlığı yaptığı dönemde, belediye tarafından, liderliğini yaptığı eski partisinden yedi kişiye ödenen maaş konusunun gündeme geldiği tahmin ediliyor.

Chirac'ın hakkında, Paris belediye başkanı olduğu dönemde, kendisine siyasi danışmanlık yapan 21 kişiye, çalışmadıkları halde belediye bütçesinden maaş ödenmesini sağladığı gerekçesiyle ekim ayında dava açılmıştı.

Bu suçlamalarla ilgili daha önce de hakkında defalarca dava açılan Chirac, 1995-2007 yılları arasındaki cumhurbaşkanlığı döneminde, anayasaya göre "dokunulmazlık" ilkesi nedeniyle yargılanmaktan kurtulmuştu.

Chirac, 1977 ve 1995 yılları arasında Paris Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı. Chirac'ın suçlu bulunması halinde hakkında 10 yıla kadar hapis ve 150 bin avroya kadar para cezası istenebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!