Cherie faturası Ankara’dan mı

Güncelleme Tarihi:

Cherie faturası Ankara’dan mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Rumların açtığı mülk davasında KKTC’de yaşayan İngiliz Orams çiftini savunacak olan Cherie Blair’e avukatlık ücretinin Ankara tarafından ödendiği iddia ediliyor. İngiliz The Mail on Sunday gazetesine göre Troy Lake adlı emlak firması Orams’lar adına 200 bin sterlin verirken, Türkiye de ödemede bulunuyor. Ancak miktar belirtilmiyor.

KKTC’deki 160 bin sterlinlik köşklerini kurtarmak için İngiltere Başbakanı Tony Blair’in avukat eşi Cherie Blair’le anlaşan David ve Linda Orams çiftinin ödeyeceği fatura, İngiliz The Mail on Sunday gazetesine konu oldu. Gazetenin "Cherie Blair’e 200 bin sterlin ödüyoruz. Onu Türk tarafına çekmek mükemmel. Davayı kazandığında toprak fiyatları fırlayacak" başlıklı haberinde Cherie’nin avukatlık faturasını nüfuzlu kişilerin finanse ettiği belirtildi ve Troy Lake adlı emlak firmasının operasyon müdürü Fırtaç Ortaç’ın şu sözlerine yer verildi:

"Cherie Blair’e 200 bin sterlinden fazla ödüyoruz. İngiliz müşterilerimiz ödemiyor. Biz ödüyoruz. Bunu karşılayabilecek güçteyiz. Bizim kazanacağımız çok şey var. Cherie Blair kazanınca örnek teşkil edecek ve KKTC’de piyasa fırlayacak."

EMLAKÇI İDDİASI

25 avukatın davada kendileri için çalıştığını söyleyen Fırtaç Ortaç, Blair’in eşinin avukat olarak tutulmasının politik bir hareket olduğunu ve Türk Hükümeti’nin Cherie Blair’e ödemede bulunduğunu iddia etti.

The Mail on Sunday, Başbakanlığın "Avukat olarak meslek icabı hareket ediyor" açıklamasına rağmen Cherie Blair’in, Tony Blair’in eşi unvanını kullandığını vurguladı. Orams davasının, KKTC’de ticari çıkarları olan müteahhitler tarafından desteklendiğini yazan gazete, İngiliz çiftin davasını üstlenen avukatlık firmasının sahibi Hassan Vahib’in, emlak firması Troy Lake UK (Cyprus) Ltd’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğuna dikkat çekti. Gazete, avukatlık firmasıyla Londra’da aynı binada ofisi olan emlak şirketinin KKTC’de iki ayrı mülti-milyonluk projenin arkasında olduğunu ileri sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!