Che'nin sevgilisinin de kemikleri bulundu

Güncelleme Tarihi:

Chenin sevgilisinin de kemikleri bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Efsanevi devrimci ‘Che’den sonra sevgilisi Tamara Hayde’nin kemikleri de Bolivya ormanlarında bulundu. Kemikler, başkent La Paz'ın 1.200 kilometre güneydoğsundaki Vallegrande'de bir yıldan bu yana incelemeler yapan Kübalı antropologlar tarafından ortaya çıkarıldı. Ormanlık alanda 36 numara bir botun içinde bulunan ayak ve kaval kemiklerinin, 1967 yılında Bolivya ormanında ‘Tania’ kod adıyla çarpışan, Che'nin Alman asıllı Arjantinli sevgilisine ait olduğu belirlendi.

Bolivya'da 31 yıl önce, 39 yaşında iken öldürülen Che'nin iskeleti, geçen yılın Temmuz ayında bulunmuş, kesin teşhis konulduktan sonra Küba'ya getirilerek Santa Clara'da yapılan anıt mezara defnedilmişti. Alman bir ailenin çocuğu olara 1937 yılında Buenos Aires'de dünyaya gelen Tamara Hayde Bunke 1961 yılına kadar eski Demokratik Almanya Cumhuriyeti'nde yaşamıştı.

Aynı yıl Küba devrimcileri safına katılan Bunke Bider devrimi Bolivya'ya taşımak isteyen Che adına bölgede inceleme yapmak üzere 1964’te Bolivya'ya gönderilmişti. Bunke'nin, Che'den 4 gün önce, 31 Ağustos 1967 tarihinde Bolivya ordusu ile çıkan çatışmada öldüğü biliniyordu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!