Chemnitz’de önlemler arttırılacak

Güncelleme Tarihi:

Chemnitz’de önlemler  arttırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 00:57

Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Chemnitz kentinde bir Alman’ın iki mülteci genç tarafından öldürülmesi sonucu aşırı sağcıların yabancı avına çıkması ülkede güvenlik önlemleri üzerine tartışmaları alevlendirdi.

Haberin Devamı

CDU’lu eyalet Başbakanı Michael Kretschmer, güvenlik güçlerinin tüm sertliğiyle aşırılıkçıların üzerine gideceğini söyledi. Kretschmer, “Devlet önümüzdeki gün ve haftalarda özellikle Chemnitz’de şiddet kullanma tekelinin kendisinde olduğunu aşırılara göstermek zorunda. Biz Chemnitz’in tüm Almanya’dan gelen aşırıların gövde gösterisi bölgesi olmasını engellemek zorundayız” dedi.

‘KÖR YABANCI DÜŞMANLIĞI’

Aşağı Saksonya’nın SPD’li İçişleri Bakanı Boris Pistorius da, Chemnitz’de yaşanan olayların küçük görülmesi tehlikesine karşı uyardı. Pistorius sosyal medya hesabında şunları yazdı: “Chemnitz’den gelen görüntüler ürkütücü. Tüm dünyaya çirkin bir Almanya görüntüsü sunuyor. Hitler selamı, sürek avı, şiddet, bunun üzüntü ve yasla hiçbir ilişkisi yok. Bu bir kin, kışkırtma ve kör bir yabancı düşmanlığı. Bizim ülkemizde kör milliyetçiliğe, yabancı düşmanlığına yer yok. Bu sinyali ülkedeki tüm dürüst insanlardan, Federal İçişleri Bakanı ve tüm sorumlulardan bekliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!