Chavez saatleri 30 dakika geri aldı

Güncelleme Tarihi:

Chavez saatleri 30 dakika geri aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, ülke genelinde "zamanı daha doğru göstermeleri için" saatlerin 30 dakika geri alınması talimatı verdi.

Hükümetin aldığı bu karar kimi Venezüellalılar arasında "biraz daha fazla uyuyacağız" diye memnuniyetle karşılanırken, kimileri de tuhaf buldu. İnternet yorumcuları ise Chavez’in Washington’un "emperyalist" zaman diliminden çıkmak için böyle bir karar aldığına dikkat çekerken, yeni saatin Küba’ya da uygun olmadığını hatırlattılar.

Başkent Karakas’taki büfesinde portakal suyu satan Maritza Mendoza, "Bana çılgınca bir fikir gibi geliyor. Tıpkı para birimiyle oynanması gibi bana keyfi geliyor" dedi. Ulusal sembolü, bayrağı ve ülkenin adını Bolivar Venezüella Cumhuriyeti diye değiştiren Chavez, para biriminden de üç sıfır atmaya hazırlanıyor.

Chavez, saatlerle ilgili olarak yetkililerin 1999 yılından bu yana çalışma yaptıklarını, Güney Amerika’nın kuzey sahilinde bulunan ülkenin iki ayrı zaman diliminde yer aldığını, ortak bir zaman ayarı için bu değişikliğin uygun görüldüğünü söyledi. Chavez, bu uygulamanın en temel yararının, çocukların okula gitmek için gün doğmadan uyanmak zoruna kalmasının önlemesi olacağını belirtti. Uygulamayla ilgili yasal düzenlemelerin yapılması, bilgisayar ayarlarının, resmi kayıtların yenilenmesi ve uluslararası standartlara uyum çalışmaları gibi zorunluluklar nedeniyle, yeni saat uygulamasının ekim ayının sonuna doğru hayata geçirilmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!