Chavez’den Condi’ye: Kız, benimle uğraşma

Güncelleme Tarihi:

Chavez’den Condi’ye: Kız, benimle uğraşma
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2006 00:00

Venezüella Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a, bir halk şarkısının sözlerinden esinlenerek, ‘Kız, benimle uğraşma’ uyarısında bulundu. Rice, geçen hafta ABD Kongresi’nde ifade verirken, Chavez Yönetimi’ni ‘bölgenin en büyük sorunlarından biri’ olarak tanımlamıştı.

Chavez, Rice’ın, Latin Amerika ülkelerini Venezüela’ya karşı çevirme çabalarının fiyaskoyla sonuçlanacağını, Venezüella’nın, dost Latin ülkeleriyle petrol ve doÄŸal gaz projelerini artırdığını, ABD Yönetimi’nin de buna katlanamadığını söyledi.Â

Chavez, ‘Bizi sınırlayan emperyalist zincirleri kırıyoruz’ dedi ve bir Venezüela halk şarkısının sözlerinden aldığı ilhamla, ‘Bana zırıltı yapanları arı gibi sokarım. Kız, benimle uğraşma’ dedi.

Chavez, Venezuella’da kısa süren 2002 darbesinin ardında ABD’nin olduğunu, Washington’un, sürekli olarak kendisini devirmeye çalıştığını ileri sürüyor. ABD ise Chavez’in Küba ile yakın ilişkilerinin Latin Amerika demokrasileri için tehlikeli olduğu görüşünde. Venezüella, dünyanın beş numaralı petrol ihracatçısı ve ABD’ye sattığı petrolü kesme tehdidinde bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!