‘Cezaevinde bıçak çektiler’

Güncelleme Tarihi:

‘Cezaevinde bıçak çektiler’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 01:18

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu deldiği iddiasıyla yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın davasına dün de devam edildi. Davanın baş sanığıyken, itirafçı olarak tanık sandalyesine oturan Reza Zarrab’ın, Atilla’nın savunma ekibi tarafından çapraz sorgusu dün sona erdi.

Haberin Devamı

Halkbank’ın 2014 yılında, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi’ne (OFAC) Reza Zarrab’ın da İran’a karşı yaptırımlar için oluşturulan kara listeye alınması için uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca Atilla’nın avukatlarından Cathy Fleming, “Gülencilerle ilgili bir şey duydunuz mu” diye sordu.

Zarrab ise “Evet, ama, bunların çok farklı isimleri var. Terör örgütü mü? Siyasi grup mu? Din grubu mu? Bilmiyorum” karşılığını verdi. “Terör örgütü denen, bombalı saldırılar yapan bir grup olduğu konusunda hemfikir miyiz” şeklindeki sorusuna ise “Kesinlikle değiliz. Ben bunların ne yaptığını bilmiyorum” dedi.

Savcılığın sorularını yanıtlayan Zarrab, işbirliği yaptığı için ölümle burun buruna geldiğini öne sürdü. Brooklyn’deki cezaevinde kalırken bir kişinin kendisine bıçak çektiğini iddia etti. Zarrab bu şahsın “Kendisine işbirliği yaptığı için saldırdığını ve onu öldürmek için talimat aldığını” da iddia etti. Zarrab güvenlik kaygısı duyduğunu, en çok da Türkiye’deki ailesi için endişelendiğini söyledi. Zarrab, eski bakan Zafer Çağlayan’a verdiği saat ve piyanonun da rüşvet olduğunu kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!