Cem Özdemir’e delege darbesi

Güncelleme Tarihi:

Cem Özdemir’e delege darbesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 00:00

Yeşiller Partisi’nin Eşbaşkanlığına soyunan Cem Özdemir’in Federal Meclis milletvekili adaylığına delegeler destek vermedi.

ALMANYA’da Yeşiller Partisi’nin Eşbaşkanlığına soyunan Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir, ciddi bir politik yenilgiye uğradı.

Schwaebisch Gmünd’de Yeşiller Partisi Baden-Württemberg Eyalet Teşkilatı’nın gelecek yıl yapılacak genel seçimlere katılacak milletvekili aday lisesini saptamak için yaptığı kurultayda Cem Özdemir beklenmedik bir yenilgi aldı. Kasım ayında yapılacak kurultayda partinin Eşbakanlığını üstlenmesi öngörülen Cem Özdemir, eyalet listesinin 6. ve 8. sırasından iki kez aday olduğu halde, delegelerin desteğini alamadı.

Böylece Cem Özdemir’in Federal Meclis’e milletvekili olarak girme şansı yok oldu. Beklenmedik bu yenilgi üzerine Cem Özdemir, kurultayı terk etti.

Yeşiller Partisi Meclis Grubu Eşbaşkanı Fritz Kuhn, delegelerin tutumunu savundu. Fritz Kuhn, bunun Cem Özdemir’e karşı bir tutum olmadığını ileri sürerken, "Delegeler, milletvekilliği ile parti liderliğinin birbirinden ayrılmasını istiyor. Yani delegeler tek makam, tek koltuktan yana" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!