Cem Özdemir bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Cem Özdemir bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2002 02:00

Rudolph Scharping'i bakanlıktan eden aynı kişiden borç aldığı ortaya çıkan Cem Özdemir, hem Yeşiller'in sözcülüğünden istifa etti, hem de eylül seçimleri için adaylığını geri çekti.

Almanya Savunma Bakanı Scharping'in görevden alınmasına neden olan işadamı Moritz Hunzinger'den ucuz kredi alan Cem Özdemir, Yeşiller sözcülüğünden istifa etti. Özdemir, eylül seçimleri için koyduğu milletvekili adaylığını da çekti. AB standartları siyasetçilerin en küçük hatasını kabul etmediği için geri adım atmak zorunda kalan Özdemir, Hürriyet'e verdiği son demecinde ‘‘Keşke kredi almasaydım’’ dedi.

TÜRK politikacıların hep kaçındığı Avrupa Birliği tipi ‘‘lekesiz’’ siyaset standardı, Türk asıllı Alman milletvekili Cem Özdemir'in başını yedi. Savunma Bakanı Rudolf Scharping'in görevden alınmasına neden olan halkla ilişkiler danışmanı Moritz Hunzinger'den ucuz kredi alan Cem Özdemir, istifa etti.

Silah lobicisi Hunzinger'den yüzde 5.5 faizle 80 bin mark kredi aldığı ortaya çıktıktan sonra eleştirilen Cem Özdemir, dün Berlin'de düzenlediği basın toplantısında partisi Birlik 90/Yeşiller'in İçpolitika Sözcülüğü'nden istifa ettiğini açıklarken, önümüzdeki Eylül ayında yapılacak genel seçimlerde koyduğu milletvekilliği adaylığını da geri çektiğini bildirdi.

Özdemir, ‘‘Görevli olduğum uçuşlarda topladığım Airmiles puanlarını özel uçuşlarda kullandığım yönündeki iddiaları çürütemedim’’ dedi. Özdemir, partisi için iyi bir seçim mücadelesi yapamayacağını belirtti. Özdemir, ‘‘Partime daha fazla zarar gelmesini önlemek için bu adımı atmaya karar verdim’’ diye konuştu.

SONUÇLARINA KATLANDI

Özdemir, ‘‘Sorumluluğunu taşıdığım bu hataları yapmaktan dolayı üzgünüm’’ derken, Alman Haber Ajansı dpa, ‘‘Böylece Özdemir, kredi skandalından doğan sonuçlara katlandı’’ yorumunu yaptı.

1994 yılından bu yana milletvekili olarak Alman Parlamentosu'nda bulunan Cem Özdemir, kendisine güvenenlere ve zor günlerinde yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Öte yandan Cem Özdemir'in internet sayfası da yeşile büründü. Politikacılar arasında en iyi internet sitesine sahip olduğu söylenen Özdemir'in sitesinde sadece Alman Haber Ajansı'nın (dpa), ‘‘Özdemir istifa etti’’ haberi yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!