Cem: Kosova'yı felaketten döndürmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Cem: Kosovayı felaketten döndürmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kosova krizi nedeniyle bugün Yugoslavya'ya başlattığı ziyaret öncesi yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı İsmail Cem ‘Balkanları, Yugoslavya’yı ve Kosova'yı böyle bir felaketten geri döndürmeliyiz. Kosova'daki olaylar büyürse, birkaç Balkan ülkesine de sıçrayabilir. Yunanistan'a, Türkiye'ye uzanabilecek bir tehlike ortaya çıkabilir' dedi. Cem, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da gezisini desteklediğini söyledi.

Cem, ‘Sorumluluk sahibi bir ülkeyiz. Bunlar bizim tarihi paylaştığımız insanlar. Bu bilinçle Belgrad’a gidiyoruz' dedi. Balkanlardaki gelişmelerden kaygı duyduğunu belirten Cem, şunları söyledi:

‘Yugoslav Dışişleri Bakanı ile görüşme yapacağım. Türkiye olarak bizi yakından ilgilendiren Kosova konusunda yapacağımız bu görüşmeden sonra, Devlet Başkanı Miloseviç ile de görüşeceğim. Kendisine Türkiye'nin kaygılarını anlatıp, Cumhurbaşkanımız Demirel'in mesajını sunacağım. Kosova konusunda iki konudan dolayı tarafız. Birincisi, hemen yanı başımızdaki coğrafyada savaş çıkması bizi etkileyecek bir olay. Yeniden Balkanlarda insanların öldürülmesine karşı ve çok hassasız. Yeni Bosnalar ve Bosna dramları istemiyoruz. Yugoslavya'nın toprak bütünlüğüne ve sınırların saygılıyız ama, bu çerçevede insanlara baskı yapılmasına, eziyet edilmesine ve öldürülmesinde Türkiye olarak, ilgisiz kalamayız. Bu nedenle ziyaretim sırasında önerilerde bulunacağım.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!