Cem: Kıbrıs Dayton formülüyle çözülmez

Güncelleme Tarihi:

Cem: Kıbrıs Dayton formülüyle çözülmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Kıbrıs sorununun ancak Denktaş ve Klerides'in iki devlet başkanı olarak oturacakları masada çözümlenebileceğini belirterek, ‘‘G-8 ve Güvenlik konseyi kararları Denktaş'a hareket alanı bırakmıyor’’ dedi.

Kosova Dostları toplantısına katılmak üzere bulunduğu New York'ta BM Genel Sekreteri Kofi Annan'la görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenleyen Cem, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Dayton formülü çerçevesinde masaya oturmasının beklenemeyeceğini söyledi.

Kofi Annan'la görüşmesinde, konsey kararı ile kendi hazırladığı rapor arasında farklar bulunduğunu söyleyen Cem, ‘‘Konsey ve Annan'dan gelen Klerides'le buluşma davetine Denktaş'ın red cevabı vermesi sorun yaratmaz mı?’’ sorusu üzerine şöyle konuştu:

‘‘Kıbrıs sorunu on yıllardır ömrünü doldurmuş kararlarla gelişme olmadan yürüyor. Denktaş müthiş bir politikacı, müthiş bir diplomat. Her çıkmazda sürekli çözüm üretiyor, karşı tarafa yol gösteriyor. Bu duruma da bir çözüm getirir.’’

Bu arada BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Dışişleri Bakanı Cem'in 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak AGİT toplantısına katılma davetine olumlu cevap verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!