Ceketteki o yazıya eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Ceketteki o yazıya eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2018 00:14

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın ABD’nin Meksika sınırındaki merkezlerde tutulan göçmen çocukları ziyaretinde giydiği ceketin arkasında yazan “Ben gerçekten umursamıyorum, ya sen?” ifadesi tartışma konusu oldu. Amerikan medyası, böyle bir ziyarette bu ceketin giyilmesini eleştirdi. Melania’nın sözcüsü, ceketteki ifadelerin bir mesajı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen çarşamba günü imzaladığı kararnameyle sınırda yakalanan göçmenlerin çocuklarının ailelerinden ayrı bir yerde tutulması uygulamasına son vermesinin ardından eşi First Lady Melania Trump, önceki gün Meksika sınırındaki sığınaklarda tutulan çocukları ziyaret etti. İki merkeze giden Melania, daha önce de çocukların ailelerinden ayrıldığını görmekten nefret ettiğini ve sınırın iki tarafının da birlikte başarılı bir göç reformu gerçekleştirmesini umduğunu söylemişti. Ancak Melania Trump’ın ziyaretine sınıra giderken giydiği ceket damga vurgu. Melania, Maryland’de uçağa binerken üzerindeki ceketin arkasında yer alan “Ben gerçekten umursamıyorum, ya sen?” yazısı dikkat çekti. First Lady, Teksas’a vardığında üzerindeki ceketi çıkarmıştı.

Haberin Devamı

‘GİZLİ MESAJ YOK’
Basının ceketteki ifadelerin ne mesaj verdiğini sorması üzerine Melania Trump’ın Sözcüsü Stephanie Grisham, “Bu bir ceket. Gizli bir mesajı yok. Umarım Teksas’ta yapılan önemli ziyaretten sonra medya onun dolabına odaklanmayı seçmeyecek” açıklamasını yaptı. Grisham, Twitter’dan da medyanın Melania’nın çocuklara yardım için gösterdiği çabalara yoğunlaşması gerektiğini savunurken, “Umursuyor” ve “Bu sadece bir ceket” etiketlerini paylaştı. ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter’dan “Melania’nın ceketinin arkasında yazan ‘Gerçekten umursamıyorum, ya sen?’ yazısı sahte haber medyasına göndermedir. Melania onların ne kadar sahtekâr olduğunu öğrendi ve gerçekten artık umursamıyor” diye tweet attı.

‘KAFA KARIŞTIRICI’
Ancak bu Amerikan medyasının eleştirilerini durdurmadı. New York Times, “Melania Trump, göçmen çocukları umursadığını göstermek için Teksas’a gitti. Kıyafet seçimi kafa karıştıran karşı bir mesaj taşıdı” ifadelerini kullandı. Washington Post gazetesinde Karen Attiah imzasıyla çıkan makalede ise Melania Trump’a daha ağır eleştiriler yöneltildi. Attiah, “Ceket skandalıyla, First Lady bizi trollüyor. O eski bir model ve kamuoyunun önünde olmaya yabancı değil. O ve ekibi, kıyafetlerin bir mesaj vermek için taşıdığı gücü çok iyi biliyor. Özellikle de bir First Lady’nin kıyafetlerinin” diye yazdı.

Haberin Devamı

Ceketteki o yazıya eleştiri

PENTAGON 20 BİN GÖÇMENE BAKACAK
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 20 bin göçmen çocuğa askeri tesislerde kalacak yer hazırlayacağını açıkladı. ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı’nın talebi üzerine bu kararı alan Pentagon, çocukların gözetimini sağlayacak, yiyecek, gıda, ulaşım ve sağlık ihtiyaçlarını ve diğer günlük gereksinimlerini karşılayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!