Çeçenistan'da 3 Rus asker öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Çeçenistanda 3 Rus asker öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 15:23

Rusya'nın 10 yıllık olağanüstü hal rejimini geçen hafta sona erdirdiği Çeçenistan'da silahlı kişilerin 3 Rus askerini öldürdüğü bildirildi.

Adı açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, Çeçenistan'ın İnguş Cumhuriyeti sınırı yakınındaki Bamut köyünde kullanılmayan bir binaya saklanan saldırganların, bölgeden geçen Rus askeri aracına ateş açtığını belirtti.

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Kremlin'in 10 yıl süren olağanüstü hali kaldırmasının, cumhuriyetlerinde durumun istikrara kavuştuğunun ispatı olduğunu belirterek, Çeçenistan'da yaklaşık 70 militanın kaldığını söylemişti.

Rus araştırmacı Yulya Latyinina yaptığı açıklamada, Çeçenistan'daki silahlı militan sayısının 250 civarında olduğunu ve cumhuriyetin dağlık coğrafyasının, bu grubun tamamen ortadan kaldırılmasını olanaksız hale getirdiğini belirterek, "Ancak en önemli şey Kadirov için yerel desteğin olması. Asiler, herhangi bir köye gelmeleri halinde ihanete uğrayabilirler. İnguş Cumhuriyeti ve Dağıstan'da ise militanlara destek daha fazla" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!