Çavuşoğlu: NATO’da devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: NATO’da devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 00:13

Rus siyasetçi Jirinovski’nin 5 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesine dayanarak yaptığı değerlendirmelere yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Türk dış politikası ‘Batı veya Doğu’ gibi tercihlerde bulunma noktasını çoktan geçmiştir” dedi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski’nin 5 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesine dayanarak yaptığı değerlendirmelere ve uluslararası basındaki yorumlara yanıt verdi. Çavuşoğlu, Türkiye’nin NATO’da kalmaya devam edeceğini belirtti. NATO Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcısı, CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, Jirinovski’nin uluslararası toplumda yankı bulan sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Baydar, Meclis’e verdiği önergede, Jirinovski’nin Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun katıldığı parlamento toplantısında, “Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Bana kendisi bizzat Türkiye’nin gelecekte NATO’dan çıkacağını söyledi. Bugün fiiliyatta Rusya-Türkiye-İran üçlü ittifakı oluşmak üzere. Bu da mantıklı” sözlerini anımsattı. Baydar’ın önergesini yanıtlayan Çavuşoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

‘GENEL MAHİYETLİYDİ’

“Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, 22-25 Kasım 2016 tarihlerinde ülkemizi ziyaret etmiştir. Adı geçenle yapılan görüşmelerde, mutat siyasi temaslar formatında Türkiye-Rusya ikili ilişkileri ve uluslararası konular hakkında genel mahiyetli fikir teatisinde bulunulmuştur. Ziyaret ve yapılan temaslar hakkında yaptığı beyanlar, Vladimir Jirinovski’nin şahsi değerlendirmesini yansıtmaktadır. 1952 yılından bu yana üyesi olduğumuz NATO, ulusal güvenliğimizin temel sac ayaklarından biri olmaya devam etmektedir. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ittifakın önemli üyesi olarak NATO’ya katkılarını sürdürecek ve ittifakın kollektif güvenlik şemsiyesinden yararlanmaya devam edecektir. Türk dış politikası ‘Batı veya Doğu’ gibi tercihlerde bulunma noktasını çoktan geçmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!