Çatışmalar uzlaşma dinlemiyor

Güncelleme Tarihi:

Çatışmalar uzlaşma dinlemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gazze Şeridi'nde Filistinli bir polis, İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Görgü tanıkları, Erez sınır kapısı yakınlarında görev yerinde bulunan 42 yaşındaki polisin göğsünden vurulduğunu söylediler. Filistinli göstericilerin askerlere taş attığını belirten görgü tanıkları, polisin olaylara karışmadığını kaydetti.

Filistinli aşırı dinci Hamas örgütünün lideri Şeyh Ahmed Yasin, Filistin ile İsrail arasında, şiddetin sona erdirilmesi konusunda Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde varılan anlaşmanın, "örgütün direniş hareketini bağlamadığını" söyledi. Yasin, gazetecilere yaptığı açıklamada, anlaşmanın, Filistin halkına ABD ve İsrail tarafından zorla kabul ettirilmesi ve Filistin halkının taleplerini karşılamaması nedeniyle kendilerini bağlamadığını ifade ederek, "İşgale direnişimizi sürdüreceğiz" dedi.

Doğu Kudüs'teki bir Yahudi mahallesine, Filistin yerleşim bölgesinden ateş açılması sonucu 1'i polis 3 İsraillinin yaralandığı bildirildi. Polis kaynakları, Filistinlilerin yerleşim bölgesi Beyt Jala'dan ateş açılması sonucu, Gilo mahallesinde 1 sınır muhafızının ve 2 sivilin yaralandığını belirtti. Bölgedeki çok sayıda evin boşaltıldığı kaydedildi. Filistinli görgü tanıkları da Filistinlilerin Gilo'ya ateş açtığını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!