Castro Elian'ın doğum günü partisine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Castro Elianın doğum günü partisine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Küba lideri Fidel Castro, dün 7 yaşına giren Elian Gonzalez'in yaş günü partisine katıldı. Başkent Havana'nın doğusundaki Cardenas kentinde Elian'ın gittiği okulda yapılan partiye yaklaşık 1000 kişi katılırken, çocuklar Castro'yu ''Fidel! Fidel! diye bağırarak karşıladılar.

Castro, burada yaptığı konuşmada, ''Hepimiz, bu çocuğun dünyadaki çocukların sembolü olması için çalışmalıyız. Elian örnek öğrenci olmalı ki, insanlar yaşamları boyunca onu hatırlamalı'' dedi.

Castro, ''Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik, küçük arkadaşımızın geri döneceğini biliyorduk'' diye konuştu.

Yaş günü partisinde Castro'nun sağında oturan Elian'ın babası JuanMiguel de Elian'ın Küba'ya dönmesi için çaba gösteren Castro ve Amerikan halkına teşekkür etti.

Elian'ın yaş günü kutlaması devlet televizyonu ve radyolar tarafından canlı yayımlanırken, yaş günü nedeniyle ülkenin başka yerlerinde de kutlamalar yapıldı.

Haberin Devamı

Elian'ın Küba'ya dönmesinde büyük rolü olan ABD Ulusal Kiliseler Konseyi'nin eski Başkanı Joan Brown Campbell de Elian'ın yaş günü partisine katıldı.

Campell, ''Çok güzel bir gün. Elian'ın ait olduğu yere döneceğinden hiçbir zaman emin olmamıştık. Ancak Elian çok cesur bir çocuk ve Juan Miguel mükemmel bir baba. ABD'de birçok insan mutlu, sana mutlu yıllar diliyor. Elian, ait olduğun yerdesin'' dedi.

Elian, Kasım 1999'da Küba'dan Florida'ya giderken içinde bulunduğuteknenin alabora olması sonucu annesini kaybetmiş, Amerikalı balıkçılar Elian'ı kurtararak ABD'ye götürmüşlerdi. Amerikalı ve Kübalı yetkililer arasında yaklaşık 7 ay süren ''Elian savaşının'' ardından Elian, 28 Haziran'da Küba'ya dönmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!