Çarşaf tartışması Fransız hükümeti ikiye böldü

Güncelleme Tarihi:

Çarşaf tartışması Fransız hükümeti ikiye böldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 11:46

Fransa'da çarşafın bazı kamu binalarında yasaklanması önerisi, hükümeti ikiye böldü.

İçişleri Bakanı Brice Hortefeux ve Göç ile Uyumdan Sorumlu Bakan Eric Bakan kısmi bir yasağa sıcak bakarken, Çalışma Bakanı Xavier Darcos, yasa çıkartarak, yasak getirilmesini desteklemediğini bildirdi.

Fransız parlamentosunda çarşaf giyimi konusunda oluşturulan araştırma komisyonu, içişleri, göç ve uyum ile çalışma bakanlarını dinledikten sonra, Temmuz ayından bu yana sürdürdüğü görüşmelerini tamamladı.

Komisyon, konu ile ilgili raporunu ocak ayı sonunda parlamentoya sunacak. Fransız basını, “hükümetin çarşafı tamamen yasaklamak yerine, sadece bazı kamu binalarında yasaklamakla yetinmek istediği” yorumunu yapıyor.

Basın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü ile ilgili maddesi yüzünden hükümetin çarşafı tamamen yasaklamaktan çekindiğini, bunun yerine sadece bazı kamu binalarında yasaklama yoluna gideceğini belirtiyor.

Yasağın, güvenlik nedeniyle sadece belediye binaları ve polis karakolları gibi yerlerle sınırlı kalabileceği, üniversiteler, sokaklar ve toplu taşıma araçlarının bundan muaf tutulabileceği ifade ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!