Çapkınlıkta Amerika'nın çok gerisindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Çapkınlıkta Amerikanın çok gerisindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2008 00:08

John Edwards skandalı patladığında şaşırmadım dersem yalan olmaz. Bir erkek saç traşına 800 dolar ödüyorsa bir yerde bir gariplik var demektir. Hele liste başına çıkan şarkıcı, filmleri kapalı gişe oynayan aktör değil de Amerika başkanlığına yarışan bir politikacı ise. Oysa skandal saçlardan kaynaklanmıyor. Amerikalılar kanser hastası eşi Elizabeth'le birlikte seçim kampanyasına çıkan Güney Carolina eski senatörünün gittiği yerlerde sıcak karşılama gösterdikleri gibi astronomik berber parasını da görmezden geldiler.

Haberin Devamı

Ancak John Edwards'ın kampanyasında çalışan Riell Hunter adlı kadınla cinsel ilişkiye girdiği yayımlanınca herşey değişti. Başlangıçta ilişkiyi sürekli inkar eden politikacı gerçeklerin gün ışığına çıkacağını anlayınca itirafa mecbur kaldı.

 Hareketli bir gece hayatı sürdüren Riell, Edwards'la bir barda tanışıp ilişkiye giriyor. Kamera bilgisi olmayan 42 yaşındaki sarışın kadın Edwards'ın başkanlık kampanyasında video çekimleri için dört ayda 114 bin dolar ücretle işe alınıyor. Kampanya seyahatlerine katılıyor, yakın çevre ilişkiyi farkediyor. Bu arada Riell Hunter hamile kalıp doğum yapıyor, kız 5 aylık olunca babasının John Edwards olduğunu söylüyor. Başkanlık yarışından çekilen Edwards babalık iddiasını red ederek gen testi yapılmasını istiyor. Bu kez anne Riell yanaşmıyor teste ama California'da oturduğu evin 19 bin dolar kirası Edwards'ın kampanya gelirlerinden ödenmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Hillary Clinton'ın eski iletişim direktörü Howard Wolfson Edwards'a ateş püskürüyor: '' Eğer zina itirafını geçen yıl yapmış olsaydı Iowa ön seçiminde Edwards'ın oyları Hillary'e gider, Kasım'da Sen.Clinton Demokratik Parti adayı olarak başkan seçimlerine girerdi.''

Amerikalılar seks skandallarına alışık bir millet. Hem de devletin en tepesinde olanlar da dahil. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan dahil bir yakın geçmiş turu yapıyorum. Devlet ve hükümet başkanlıklarında bulunmuş İnönü, Bayar, Sunay, Demirel, Erim, Ecevit, Özal, Çiller, Yılmaz gibi şahsiyetlerin hiçbirinin seks skandalında adının geçtiğini hatırlamıyorum. Bizde gelip-geçmiş devlet adamları arasında Kazanova diyeceğim kimse aklıma gelmiyor.

Devlet adamlarımız zina da Amerika'lılardan çok geride. Demokrasi ve ahlak etiklerinde hocalığa soyunan ülkenin kurucularından Thomas Jefferson 17 yaşındakı zenci esir kızla 38 yıl nikah dışı birlikte oldu. En popüler başkanlardan Franklin D. Roosevelt, karısı Eleanor ve sevgilisi Lucy Mercer'le Beyaz Saray'da yaşadı. 1913-1921 yıllarında başkanlık yapan Warren Harding en hızlı kadın avcılarından biri idi. Başkanlığının ikinci döneminde Cumhuriyetçi Parti üst yönetimi skandal korkusuyla Harding'in bir metresini 25 bin dolar, kocasını da 2 bin dolar aylığa bağlayarak Washington'u terketmelerine razı etti.

Haberin Devamı

24'ün başkan Grover Cleveland evlilik dışı bir çocuk babası oldu. Geçen yüzyılın asker kökenli başkanı General Dwight Eisenhower, İkinci Dünya Harbi sırasında emrinde görevli kadın asker Kay Sommersby ile aşk hayatı yaşadı. L.B. Johnson'ın da Lady Bird'le evliliği sırasında aşk kaçamakları Washington sosyetesinde açık sır olarak süregeldi. John F. Kennedy'nin çapkınlık listesi hayli kalabalık idi. Özellikle seks sembolü Marilyn Monroe ile ilişkisi yıllarca dillerden düşmedi, araştırma-soruşturmalara sebeb oldu. İki kardeşi Robert ve Edward Kennedy'ler de çapkınlıkta ağabeylerinden geri kalmadılar. Richard Nixon'ın bir klüp garsonuyla ilişki dedikoduları, fındık tüccarlığından Beyaz Saray'a erişen Jimmy Carter'ın bir röportaj sorusuna '' Başka bir kadına beynimde şehvet hissi duydum.'' yanıtı da hala hatırlanıyor. Son dönemin en hızlı çapkını 42'inci Başkan Bill Clinton. Monica skandalına rağmen Clinton'ın hala uslanmadığı söyleniyor.

Haberin Devamı

ABD başkanlarının şanslı. Amerikan basını başkanlarının seks kaçamaklarını okurlarıyla paylaşmaya yanaşmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!