Canlı bombanın Türk eşi IŞİD’e katıldı

Güncelleme Tarihi:

Canlı bombanın Türk eşi IŞİD’e katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2015 09:33

Afganistan’da 2009’da düzenlediği intihar saldırısıyla yedi CIA ajanının ölümüne yol açan Ürdünlü doktor Human Halil Ebu Mulal el-Belavi’nin Türk eşi Defne Bayrak’ın bu yılın başında terör örgütü IŞİD’e katıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AFGANİSTAN’ın Host vilayetinde, 30 Aralık 2009 tarihinde düzenlediği intihar saldırısıyla yedi CIA ajanının ölümüne neden olan Ürdünlü doktor Human Halil Ebu Mulal el-Belavi’nin Türk eşi Defne Bayrak (37), 11 yaşındaki kızı Lina ve 13 yaşındaki kızı Leyla ile birlikte Suriye’ye giderek terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katıldı. İstanbul İletişim Fakültesi mezunu olan Defne Bayrak, bir dönem gazetecilik de yapmıştı.

ÜRDÜNLÜ CANLI BOMBANIN EŞİ TÜRK ÇIKTI

Defne Bayrak, Ürdünlü doktor Human Halil Ebu Mulal el Belavi ile 2001 yılında evlenerek Ürdün’e yerleşti. Çiftin iki kızları oldu. Büyük kızlarına 1969 yılında uçak kaçıran Filistin Halk Kurtuluş Örgütü üyesi Leyla Halid’in, küçük kızlarına ise Leyla Halid’in belgeselini yapan Lina Makboul’un isimlerini verdiler. Defne Bayrak eşinin Afganistan’a gitme kararı almasının ardından 2009’da kızlarıyla birlikte İstanbul’a döndü.

Haberin Devamı

Canlı bombanın Türk eşi IŞİD’e katıldı

EŞİNİ SAVUNMUŞTU

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’ya çalıştığı sanılan ama gerçekte Pakistan Talibanı olarak da bilinen Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) ve El Kaide yanlısı faaliyet yürüttüğü ortaya çıkan Belavi, AFGANİSTAN’da Host vilayetindeki Amerikan Camp Chapman askeri üssüne 30 Aralık 2009’da intihar saldırısı düzenledi ve yedisi CIA ajanı dokuz kişinin ölümüne neden oldu. Terör örgütleri TTP ve El Kaide, bu saldırıyı üstlendiklerini ve Belavi’ye yardım ettiklerini açıkladı. Defne Bayrak o dönem gazetelere verdiği ropörtajda, eşiyle gurur duyduğunu söylemişti. İstanbul’da yaşadığı dönemde Saddam Hüseyin’in ABD’nin Irak işgalinden önce tamamladığı ‘Defol Git Lanetli’ isimli Arapça kitabın çevirisini yaptı. Terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin’le ilgili “Usame Bin Ladin: Doğu’nun Che Guevara’sı” isimli kitabı yazdı. Daha sonra da “Neden Müslüman Oldular?” isimli bir kitap yayımladı.

Canlı bombanın Türk eşi IŞİD’e katıldı

Haberin Devamı

TWITTER’DAN PROPAGANDA

Son dönemde Twitter’da IŞID propagandası yapan bir hesabı yöneten Defne Bayrak’ın, 2015 yılı başında yasa dışı yollarla Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldığı ortaya çıktı. Defne Bayrak, 16 Nisan 2015’de Twitter’daki hesabından, “Hilafet topraklarından tüm kardeşlerime Selamünaleykum. Bundan sonra inşallah sizlere bu mübarek topraklardan bire bir haberler aktarmaya çalışacağım. Rabbim dileyen tüm kardeşlerime de hicreti nasip etsin” diye yazdı. Bu hesap daha sonra askıya alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!