Çamurun içi ceset dolu

Güncelleme Tarihi:

Çamurun içi ceset dolu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 00:00

Filipinler’in doğusunda büyük yıkıma yol açan Durian Tayfunu’nun neden olduğu çamur sellerinde hayatını kaybedenlerin sayısının bini aşmasından endişe ediliyor.

398 kişiden umut kesildi

Kurtarma ekipleri ve bölge sakinleri kalın çamur tabakasının içindeki cesetleri çıkarmaya devam ederken, henüz ulaşılamayan felaketzedeleri canlı kurtarma umudu giderek azalıyor. Kızılhaç yetkilileri felakette 406 kişinin öldüğünü ve 398 kişinin kaybolduğunu duyururken, Filipinler Kızılhaç Teşkilatı Başkanı Richard Gordon, çok sayıda ceset çıkarttıklarını ve kayıpların sayısının arttığını söyledi. Gordon, ölenlerin sayısının bini aşabileceğini belirtti.

500 köye ulaşılamadı

Felaketin gerçek boyutlarının anlaşılması üzerine ulusal afet durumu ilan eden Filipinler Devlet Başkanı Gloria Macapagal Arroyo, bölgede yaraların sarılması amacıyla 20 milyon dolarlık bir fonun kullanılması için talimat verdi. Arroyo, arama kurtarma çalışmalarına destek veren ülkelere de teşekkür etti. Ülkenin doğusunda tayfundan etkilenen 500 kadar köyün çoğuna hálá ulaşılamıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!