Cami kundakçısını yakalatan iz

Güncelleme Tarihi:

Cami kundakçısını yakalatan iz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 00:00

Almanya’nın başkenti Berlin’de camilere kundaklama girişiminde bulunan zanlı yakalandı. Zanlıyı, olay yerine bıraktığı gazete kupürlerindeki gizli kod ele verdi. Çıktılar üzerindeki izler, adli tıp uzmanlarını Berlin’deki bir gazeteye götürdü.

BERLİN’de aralarında Şehitlik Camii’nin de bulunduğu dört camiyi kundaklamaya çalışan zanlı önceki akşam yakalandı. Kundakçının, bir bakım evinde çalışan ve Britz semtinde yaşayan 30 yaşında Manuel K. isimli bir Alman olduğu belirtildi. Sabıkası bulunmadığı belirlenen kundakçının, normal bir hayat sürdürdüğü ve giriştiği eylemlerinin arasında bir siyasi nedenin bulunmadığı tahmin ediliyor. Berlin Polisi, geçtiğimiz yıl haziran ayından bu yana yedi kez camilere kundaklama girişiminde bulanan zanlıyı, titiz bir çalışma sonrası gözaltına almayı başardı. Zanlının suçunu itiraf ettiği öğrenildi.
Berlin Polisi, son olarak Ahmediye Camii’ne düzenlenen saldırıda yaptığı incelemede, Berlin’de yayınlanan yerel B.Z. Gazetesi’nin arşiv baskılarını buldu. Her bilgisayar yazıcısının farklı bir kodlamasından yola çıkan polis, kağıt baskısının hangi yazıcıya ait olduğunu tespit edebildi. Bilgisayar yazıcıları, kağıt üzerinde görülmeyen ancak kriminel incelemelerde tespit edilebilen özel kodlama bırakıyor. İncelemede ise baskıların B.Z Gazetesi’nin yazıcısından çıktığı belirlendi. Bunun üzerine polis, mahkeme kararıyla B.Z Gazetesi’nde arama yaptı.

Arşiv baskısı almış

Kağıt çıkışının, yerel gazetenin arşiv bölümündeki sorgulayan polis, gelip arşivden yararlanan zanlının kimliğini ortaya çıkardı.

İslam karşıtı kampanyanın sonu

Şehitlik Camii’ne yönelik saldırılardan sonra Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü Ehrhardt Körting ile birlikte camiyi ziyaret eden ve koruma tahsis edilmesini sağlayan SPD Berlin Eyalet Milletvekili Bilkay Öney, zanlının yakalanmasının önemli bir adım olduğunu belirtti. Öney, “Hangi ibadet evi olursa olsun yapılan saldırılar alçaklıktır. Cami saldırılarının ardında ırkçı motiflerin olduğu tahmin ediliyor. Bu olay, medyada yapılan anti İslam kampanyalarından sade vatandaşların bile nasıl etkilendiğini gösteriyor. Yakalanan zanlının en ağır cezayı almasını bekliyorum” dedi.
Sadece Şehitlik Camii’ne yönelik 4 kundaklama girişiminde bulunulurken, cami görevlilerinin erken müdahalesiyle büyük facia önlenmişti. Şehitlik Camii dışında Ahmediye Camii, İranlı Müslümanlara ait İslam Kültür Merkezi de saldırılara hedef olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!