Cameron: Birşey yapmazsak IŞİD bize İngiltere sokaklarında saldırabilir

Güncelleme Tarihi:

Cameron: Birşey yapmazsak IŞİD bize İngiltere sokaklarında saldırabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 14:24

İngiltere Başbakanı David Cameron bir an önce önlem alınmazsa, IŞİD’in İngiltere sokaklarında halka saldıracak kadar güçleneceğini söyledi. Cameron, IŞİD’in NATO üyesi olan Türkiye’ye coğrafi yakınlığına da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sunday Telegraph gazetesinde bir makale kaleme alan Cameron, “Gerçek güvenlik ancak diplomasi, yardım ve askeri güç gibi tüm kaynaklarımızı dünyayı daha istikrarlı hale getirmek için kullandığımız takdirde sağlanabilir” dedi.

“TERÖRİST BİR DEVLET, BİR NATO ÜYESİNE KOMŞU OLACAK”
Başbakan sözlerine “ Eğer bu son derece tehlikeli terörist harekete saldırmakta yeterince çabuk davranmazsak, IŞİD bizi İngiltere sokaklarında hedef alabilecek kadar güçlenebilir” diyerek devam etti.

Geçtiğimiz günlerde Anglikan Kilisesi tarafından Ortadoğu’da yeterince güçlü bir siyaset izleyemediği için eleştirilen Cameron, IŞİD’in bir NATO üyesi olan Türkiye’ye coğrafi yakınlığına da dikkat çekti.

Cameron, “Eğer IŞİD bu sözde halifeliği kurmayı başarırsa İngiltere, Akdeniz kıyılarına ulaşmış ve bir NATO üyesi ile komşu olmuş terörist bir devletle karşı karşıya kalacak” dedi.

Haberin Devamı

"YAŞANANLAR TERÖRLE SAVAŞ DEĞİL"
İngiltere’de elinde IŞİD bayrağı ile dolaşan herkesin tutuklanması gerektiğine inandığını da belirten Cameron ayrıca bütün bunları klasik anlamda “terörle savaş” olarak görmediğini de sözlerine ekledi.

İngiltere Başbakanı, “Bu savaşın bir tarafında İslam, diğer tarafında ise İslam’ı sömürmek, kötüye kullanmak isteyen köktenciler var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!