‘Çalışmadan geçiniyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Çalışmadan geçiniyor’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 15:29

Almanya'da İslam ve yabancı düşmanlığını körükleyen Pegida hareketinin kurucusu ve lideri Bachmann sadece suç makinesi çıkmakla kalmadı. Avukatı, Bachmann'ın geçimini “uluslararası özel yatırımcıların” karşıladığını açıkladı.

Haberin Devamı

BATI'nın islamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin kurucusu Lutz Bachmann davasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Facebook hesabında mültecileri “Pislik”, “İtibarsızlar”, “Sığır sürüsü” diye nitelediği için halkı kışkırtma suçundan yargılanan Lutz Bachmann, 9 bin 600 Euro para cezasına çarptırıldı. Ancak duruşmada Bachmann'ın geçimini nasıl sağladığı sorusu üzerine önemli ayrıntılar ortaya çıktı. İspanya'nın Kanarya adaları içindeki en turistik Tenerife adasında yaşayan ve ada meclisi tarafından ‘istenmeyen adam’ ilan edilen Bachmann, öyle sanıldığı gibi 2015 yılından beri karısının üzerine kayıtlı şirkette çalışmıyor. Bachmann'ın avukatı Reichel'in verdiği bilgiye göre Bachmann, 2015'ten beri ‘uluslararası özel yatırımcıların desteğiyle’ yaşıyor.

Haberin Devamı

YABANCI KAYNAKLARDAN

Avukat Reichel, müvekkilinin bir işi olmadığını, sağlık sigortası gibi primilerini yabancı kaynakların karşıladığını söyledi. Reichel, “Kendisi siyasi bir kişi ve bunu kendi işi olarak yapıyor ve buna göre de maddi yardım görüyor” dedi. Avukat yabancı kaynaklar hakkında bilgi vermedi. Ancak müvekkilini “Çalışmadan geçinen” kişi olarak niteledi.
Pegida hareketinin dışardan, yabancı ülkelerden desteklendiği söylentileri daha önce de ortaya atılmıştı. Şimdi bu desteğin en azından hareketin başı Bachmann için geçerli olduğu, avukatının verdiği bilgilerle açıklık kazandı.

SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI

Mahkemede Lutz Bachmann'ın işlediği seri suçlar da konu oldu. Şimdiye kadar 16 sabıkası bulunan Bachmann ilk suçlarını 17 yaşında işliyor. Yargıç Schultze Griebler, Bachmann'ın işlediği suçların adi suçlardan yüksek suçlara kadar uzandığını söyledi. Bachmann'ın sabıkalarının birçoğu ehliyetsiz ve sarhoş araba kullanmak, adam yaralama. 1998 yılında Bachmann 16 hırsızlık suçundan üç yıl ceza aldı. Bunlar arasında şirket ve otogalerilerin kasalarına soygun suçları var. Kendi çalıştığı sigorta şirketinin bile kasasını soyan Bachmann cezasını yatmamak için o zaman Güney Afrika'ya kaçtı. 2010-2013 yılları arasında iki kez 100 gram kokain ticareti ve oğluna bakım parası ödememek suçlarından iki yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!