Çalışanı çırılçıplak arandı, cezayı McDonald’s yedi

Güncelleme Tarihi:

Çalışanı çırılçıplak arandı, cezayı McDonald’s yedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 00:00

Bir hilekarın kendisini polis olarak tanıtıp, Louise Ogborn adlı çalışanını hırsızlık yaptığı iddiasıyla çırılçıplak soyarak üzerini araması, McDonald’s’a 6.1 milyon dolara mal oldu. Bugüne kadar 17 restoranında çalışanlarının aynı aramalara maruz kaldığı iddia edilen McDonald’s şimdi, gerçekleşen bu olaylara karşın çalışanlarını uyarmamakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Taciz fotoğrafları için tıklayın!

 

POLİS OLARAK TANITTI: Kendisini Polis Scott olarak tanıtan hilekarın oyunu için ilk önce restorana telefon açarak restoran yöneticisini çalışanlarından birinin hırsızlıkla suçlandığı konusunda uyardığı belirtiliyor. McDonald’s yöneticisini, şüpheli çalışanını kensinlikle restoran dışına çıkarmaması konusunda uyaran sahte polis, çalışanın kıyafetlerini ve araba anahtarını alarak 4 saat boyunca hem cinsel tacizde bulundu, hem de şiddet uyguladı.

BU OYUNU 10 YILDIR OYNUYOR: McDonald’s şimdi konuyla ilgili olarak Kentucky eyaletinde çalışan Louise Ogborn’un sahte polisin bu girişiminin ardından açtığı davanın yanısıra 3 davada daha suçlanıyor. McDonald’s’a yöneltilen bu suçlamalar çalışanlarını 10 yıldır aynı oyunu oyunu oynayan sahte polis hakkında uyarmamasından kaynaklanıyor.

/images/100/0x0/55eb1917f018fbb8f8aae84d

4 SAAT ÇIRILÇIPLAK SORGU: Sahte polisin telefonunun ardından restoranın müdür yardımcısı Lisa Summers’ın kendisini aramak istediğini belirten Ogborn, "Bir müşterinin cüzdanını çaldığımı söyleyerek beni 4 saat çırılçıplak bıraktılar. Bu süre içinde sayısız tacize maruz kaldım. Sadece kıyafetlerime değil, araba anahtarlarıma bile el koydular. McDonald’s olayın ardından bana 1.1 milyon dolar teklif etti" dedi.

YÖNETİCİLER KURALLARI ÇİĞNEDİ: Sahte Polise yardım ettiği gerekçesiyle restoran çalışanı Donna Summers da alıkoymaktan cezalandırıldı. McDonald’s avukatları ise oyuna alet olan yöneticilerin şirket kurallarını çiğnediğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!